Přivolejte si úspěch

Kdo by si nepřál být úspěšný – ať už doma, v partnerství či v práci. Mnozí z nás od sebe úspěch nevědomky odhání – my vám ale napovíme, jak jej přivolat!

Postava ve vzduchu držící v ruce kufřík

Zaměřte cíl

Abyste si mohla vytýčit svou cestu k úspěchu, je nutné stanovit si priority. Kterým směrem chcete zaměřit svou pozornost? Chtěla byste se zdokonalit v angličtině, změnit profesi nebo si najít partnera? Zaměřte se na jednu konkrétní věc – roztříštění pozornosti všemi možnými směry vás odvádí od úspěchu.

Napomozte úspěchu

Práce

Uvažujete o změně zaměstnání, ale nemáte dostatek odvahy? Přečtěte si náš článek Chcete změnit práci?. Sníte o tom, že se jednou dostanete na vyšší post? Snažte se dělat vždy o něco více, nad rámec svých povinností. Ukažte svou iniciativu, kreativitu a chuť do práce! Pokud je nadřízený k vaší píli netečný, na rovinu se jej zeptejte, zda máte nějaké možnosti kariérního růstu.

Děti

Toužíte založit rodinu? Neodkládejte návštěvu u gynekologa a změňte své stravovací návyky už dnes. Rozmazlujte se a především – buďte v klidu! Jestliže se vám nedaří potomka počít, netlačte tolik na pilu. Mnoho žen není schopno otěhotnět právě proto, že je jejich organismus díky neustálým myšlenkám na dítě v napětí. Uvolnit se vám pomůže například dovolená.

Partner

Toužíte si najít partnera pro život, ale většinu času strávíte zavřená doma? Pak se nedivte, že jste stále sama. Své šance na seznámení zvýšíte tím, že budete aktivní. Vyrazte čas od času do společnosti, choďte s kamarádkami nakupovat, pečujte o své tělo – je jedno, jestli plaváním, posilováním nebo procházkami v přírodě. Všemi těmito aktivitami dáváte světu najevo, že vás život baví a vábíte samečky v okolí. Pamatujte, že jaká jste, takové lidi k sobě přitahujete. Přestaňte se proto litovat, zahoďte pesimismus a začněte žít naplno!

Odstraňte překážky

Mějte se rádi

Hlavní překážkou úspěchu u žen bývá malé sebevědomí. Pokud nevěříte, že na to máte, těžko se dočkáte splnění svých snů. Pravdou však je, že každý z nás dokáže více, než si umí představit. Sebevědomí lze naštěstí posílit mnoha způsoby – například rozvíjením jakýchkoliv znalostí či dovedností. Baví vás vařit? Přihlaste se do kurzu Thajské kuchyně a připravte svému partnerovi večeři, na kterou jen tak nezapomene. Upřímné pochvaly vás pak vynesou do sedmého nebe. Nelíbí se vám, jak vypadáte? Zajděte si ke kadeřníkovi a odhodlejte se tentokrát k razantnější změně.

Změňte negativní myšlení na pozitivní

Další překážkou, která maří naději na úspěch dříve než se o něco pokusíte, je pesimismus. Všimli jste si někdy, že někteří lidé dosahují úspěchů překvapivě lehce, ačkoliv nejsou nijak zvlášť vzdělaní či talentovaní? Většinou se jedná o beznadějné optimisty. To, co je dovedlo k úspěchu, je jejich víra v něj.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies