Problém dnešní doby - komplexy

Mnoho lidí chce v dnešní době vypadat jako jejich slavné idoly. Drží drastické diety aby byli štíhlí, a vůbec si neuvědomují jaké závažně zdravotní rizika mohou těmto lidem hrozit.
Dívka s rukama na hlavě

Komplexy

 V dnešní době je toto téma čím dál víc častější. Není se čemu divit. Na světě je mnoho krásných, štíhlých a někdy až skoro vyzáblých modelek, které se objevují v televizi, na internetu a také na titulních stránkách novin. Všem se tyto ženy líbí – není se čemu divit, když jsou krásné. Některým lidem se líbí až tak moc, že se chtějí taky stát jednou z tváří medií. A v této chvíli začíná problém – komplexy.

Mladé dívky a komplexy

U mladých dívek je slovo komplex skoro na denním pořádku. Každý den se mnoho dívek prohlíží v zrcadle a hledá na sobě sebemenší chybičku. Nejčastější komplexy jsou z tělesné váhy, velkého nosu, křivých nohou a malých rtů.

Největším komplexem ze všech je u mladých dívek jejich postava. Nejhorší pro tento problém je období léta. Dívky vidí kolem sebe mnoho štíhlých žen, které vypadají že nemají nejmenší chybičku a začnou se s nimi přirovnávat.

Začnou držet drastické diety, které mohou vést a nejčastěji také vedou k závažným nemocem jako jsou anorexie a bulimie. Poté tyto dívky končí v nemocnicích nebo ve speciálních ústavech. Některé ani po léčbě nepřestanou své tělo řešit, a tyto případy končí také tragicky, nejčastěji sebevraždou.

Je velice smutné vidět, když někdo je tak posedlý svým tělem a jak vypadá , že dokáže si ublížit na zdraví. I ty dívky, které už anorexií nebo bulimií prošli a vyléčili se , nebudou už nikdy zcela zdravé. Omezení přísunu jídla na minimum, zvracení , polykání tabletek na hubnutí a také neustálé cvičení zanechá své následky na zdravotním stavu.

Ženy a komplexy

Starší ženy své tělo už tak moc neřeší jako mladé dívky, ale také se najdou vyjímečné případy. Především řeší svůj obličej a vrásky nebo svou postavu. U žen středního věku se anorexie a bulimie moc nevyskytuje, jen velmi zřídka.

Tyto ženy si ke kráse pomáhají spíš chirurgicky a dermatologicky. Kupují si krémy proti vráskám, celulitidě a striím nebo podstupují náročné a velmi bolestivé zákroky jako je například liposukce, vyhlazovaní vrásek nebo plastika obličeje a různých částí těla.

Muži a komplexy

Možná si některé ženy myslí, že muži žádné komplexy nemají a neřeší, ale opak je pravdou. Mnoho řeší svůj vzhled úplně stejně jako ženy. Také stoupá zájem o plastické operace u mužů.

 
Nejčastější příčinou a také jejich největší noční můrou je velikost jejich přirození. Tento problém řeší snad každý muž . Má strach, že své partnerce nebude vyhovovat. Případy anorexie a bulimie nejsou u mužů vůbec známy, ale přesto se také najdou vzácné vyjímky.

Dnešní doba chce změnu, a hlavně určený ideál krásy, protože móda štíhlých, vypracovaných, svalnatých a vyvinutých těl působí pro mnohé lidí velmi depresivně. Tato deprese může vést k velmi velkým a závažným krokům, které mohou poškodit zdraví nebo vést až k nejzávažnějšímu poslednímu řešení - sebevraždě.

Člověk by si měl uvědomit jednu podstatnou věc – každý z nás je něčím výjimečný a jedinečný . Vůbec nezáleží na tom jestli má dotyčný jedinec o kilo nebo o dvě navíc, nebo má velký nos a tak podobně.

Nejdůležitější je, aby se člověk cítil sám sebou spokojený takový jaký je on sám , a ne takový jaký je jeho velký vzor nebo lidé v jeho okolí
. Někdo nemá předpoklady aby byl štíhlý a krásný jak dnešní moderní doba žádá, a proto bychom se měli zaměřit pouze sami na sebe a neohlížet se na názory okolí.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies