Proč dát přednost při hubnutí NATURIKŮM?

Ukazuje se, že moderní způsob života a hlavně dnes přijímaná potrava nedokáže tělu běžně zabezpečit oněch 16 nezbytných minerálních látek.Krátkodobě si tělo rovnováhu minerálů dokáže udržet, ale když minerály nedoplňujeme, je schopné je tělo vyčerpat.

Obličej dívky s dlouhými vlasy

Proč dát přednost při hubnutí NATURIKŮM a v nich obsažených minerálům a bylinám?

Hollywood Mineral Fit není žádnou novou bombou na trhu dietních přípravků ani nečekaný objev v oblasti výživy. Jde o stálici v moderní aplikaci tradičních prostředků, které na jedné straně dokáží doplnit pro lidské tělo potřebné minerální látky a na druhé straně pak způsobují, že se organizmus nemusí přecpávat, aby"vydoloval"z naší běžné, a přitom ne moc zdravé stravy, aspoň část tolik potřebných minerálů.
O vlivu nedostatku minerálů na lidský organizmus vědí vědci už dlouho.
Ukazuje se, že moderní způsob života a hlavně dnes přijímaná potrava nedokáže tělu běžně zabezpečit oněch 16 nezbytných minerálních látek.
Krátkodobě si tělo rovnováhu minerálů dokáže udržet, ale když minerály nedoplňujeme, je schopné vyčerpat i zásoby uložené ve svalech, játrech a dokonce i kostech. A hlavně - tělo se vás snaží přesvědčit, že máte „chuť” na to, nebo ono, jenom proto, že si z některých potravin dokáže některé potřebné látky v malém množství doplňovat a vy se pak cpete a cpete.

Paní I. a její slabá vůle

Paní I. se rozhodla, že konečně skoncuje s nadváhou a začne sportovat a zdravě jíst. Na první pohled velmi správné rozhodnutí, které by měl udělat pomalu každý druhý z nás. Ale už po pár dnech zůstalo jen u toho rozhodnutí. Vůle se vypařila a paní I. se přihodilo to, co už několikrát před tím. Na rotopedu se"svezla"dvakrát a teď už se stal jen drahým věšákem na košile. A skřín se starými plavkami už ani neotvírala. Tehdy dostala svůj první Hollywood Mineral Fit, jako dárek. Jednoduchost v jeho užívání jí umožnila, aby si ho pravidelně, dvakrát denně přidávala do pití a pak najednou, jak to sama popisuje, dostala z ničeho nic větší chuť do života. Zima, která ji vždycky stresovala jí najednou nepřipadala tak hrozná. Hollywood Mineral Fit se jí stal společníkem dokonce když jela na víkend. Sama říká, že jí vliv do žil novou chuť do života. To že hubne už považuje s Hollywood Mineral Fit pomalu za samozřejmé, ale že má najednou chuť i motivaci k tomu, aby večer u televize šlapala na rotopedu považuje za naprosto zázračné. Dnes se už chlubí, že má po čtyřech měsících pět kilo dole, ale vlastně čtyři měsíce používá Hollywood Mineral Fit pravidelně.

Je v krabici Hollywood Mineral Fit měsíční dávka?

Paní I. nám také psala, že jí nevychází dávkování. V návodu prý píšeme že jde o měsíční dávku, ale při pečlivém ředění 1: 10 a dvou denních dávkách jí krabice Hollywood Mineral Fit vydrží jen 25 dní.

Protože si myslíme, že odpověď bude zajímavá i pro jiné uživatele zařadili jsme ji i do naší brožurky:
Dávkování Hollywood Mineral Fit není kritické. Pokud nebudete pít několik měsíců za sebou každý den jedno kompletní balení, tedy obě lahvičky, nemůžete se předávkovat ani minerály ani bylinnými složkami.
Účinnost kúry Hollywood Mineral Fit je dána vyvážeností a harmoničností všech složek, které jsou pouze přírodního původu a odpovídají složení mořské vody staré miliony let.
Jednotlivé minerální kúry lze na sebe bezprostředně navazovat, aniž by se oslaboval jejich účinek, nebo naopak, lze je vždy oddělit přestávkou, ve které necháme organizmu prostor na vyčistění. Pro mnoho našich zákazníků je samozřejmé, že o své tělo pečlivě dbají, a že zařazují do svých stravovacích zvyklostí jeden odlehčující den v týdnu, kdy drží záměrně očisťující půst. Jsou lidé, kterým se osvědčilo omezit aspoň jeden den v týdnu své gurmánské choutky a jejich hlavní"potravou"pro takový den je zelenina a bylinkové čaje. Takové uživatele ubezpečujeme, že nevadí přerušení kúry Hollywood Mineral Fit na jeden den v týdnu, nebo třeba na pět dní v měsíci. Pokud se však Hollywood Mineral Fit, stane pro někoho každodenním společníkem nebo jej dokonce užívá jako ochranný nápoj (na doplnění vyloučených minerálních látek) např. při sportu, pak jej může používat bez přestávky, třeba půl roku v kuse. Po této době je však doporučeno užívání na měsíc přerušit a nechat organizmus od každé takové kúry vydechnout. Pak lze znovu bez obav pokračovat dále.

Příběh paní M

Paní M. z Prahy měla zdravotní problémy a přestože byla ze své nadváhy nešťastná, dokázala úspěšně omlouvat to, proč váží více než by chtěla a než by bylo zdravé. Dokonce i její doktor ji v tom podporoval a chlácholil ji, že to takto při jejich problémech s váhou bývá. Přesto jeho pacientka při pohledu na své staré plesové šaty v duchu doufala, že se to snad v budoucnu změní. Krabice se dvěma lahvičkami Hollywood Mineral Fit byla pro ni novou nadějí. Už po prvním měsíci překvapila doktora tím, že jí váha ukázala o kilo a půl méně. Co však bylo pro ni důležitější a mnohem více motivující bylo, že mohla znovu vytáhnout ze skříně kalhoty, do kterých už se více než dva roky nedostala.

Tabulka BMI

BMI je zkratkou pro Body Mass Index, což znamená"Index tělesné hmotnosti".

BMI je používán všude na světě pro posouzení, zda máte, nebo nemáte nadváhu.

Index BMI spočítáme tak, že hmotnost v kilogramech vydělíme tělesnou výškou v metrech na druhou.

Např.: vážím 72 kg, měřím 175 cm
72/1,752 = 23,5
V následující tabulce pak podle výsledku zjistíte, zda máte ten správný BMI

BMI POPIS
do 20 Podváha
Stav se zdravotními riziky, zdravý a rozumný člověk by se měl umět podváze vyhnout. Snad jen profesionální modelky mohou mít radost z takového BMI.Pokud jste jinak zdráv a pár kilogramů ke své váze přidáte,určitě svému tělu jenom prospějete.
20 - 25 Optimální stav
Není třeba jej komentovat. Z hlediska hmotnosti můžete být se svým tělem spokojeni.
25 - 30 Mírná nadváha
Lehce zvýšené zdravotní riziko. Udělejte něco pro sebe. Nezapomínejte na sport a Hollywood Mineral Fit
30 - 40 Obezita se značným vysokým zdravotním rizikem
Vážně se rozhodněte, jak zhubnete. Stačí půl kilogramu týdně. Zamyslete se nad svými stravovacími návyky. Sportujte. Vezměte si na pomoc Hollywood Mineral Fit
40 a více Těžká obezita je spojena s velmi vysokými zdravotními riziky
Poraďte se se svým lékařem. I zde Vám pomůže Hollywood Mineral Fit

Nezaměnitelné minerální látky Hollywood Mineral Fit®

Selen

Selen (řecky"selene", tj. měsíc) je stopový minerál, nacházející se v organismu ve velmi malých množstvích, ale nezbytných pro zdraví. Je to antioxydační prvek,"potírající"volné radikály.

  • Zpomaluje stárnutí,
  • Likviduje volné radikály, má schopnost násobit účinek vitamínu E proti volným radikálům.
  • V kosmetice je součástí omlazovacích přípravků, udržuje pružnost tkání.
  • Spolu se zinkem chrání proti nádorům, rakovině, má kladný vliv na prevenci a léčbu nemocí srdce.
  • Snižuje návaly v období klimakteria, zabraňuje tvoření lupů.

Zdroje selenu: Vejce, obilné klíčky, brokolice, rajčata, cibule, fazole, obilné slupky (celozrnné pečivo).
Denní potřeba: 25 - 100 mikrogramů.

Fosfor

Fosfor se podílí v organismu na metabolismu a vstupuje do řetězových reakcí tuků, proteinů a vitaminů.U dospělého zdravého jedince má být 70% fosforu uloženo v zubech a kostech, zbytek ve svalech a nervech, kde fosfor sehrává rozhodující roli. Tento minerál tvoří podstatnou část mozkové tkáně.

  • Působí preventivně proti zubnímu kazu.
  • Podporuje růst tkání.
  • Spolu s vápníkem je nezbytný pro pravidelnou činnost srdce.
  • Posiluje správnou funkci ledvin, mozku a nervových tkání.
  • Podporuje asimilaci vitamínu B2 a B3.
  • Pomáhá proti bolestem žil, slouží k metabolizaci tuků a proteinů.
  • Působí proti hnisavým zánětům.

Zdroje fosforu: Tmavý chléb (240mg fosforu) a obilné klíčky( 900mg fosforu) - vhodná je kombinace s jogurtem, aby byl fosfor z klíčků ve správné rovnováze s vápníkem z mléčného produktu. Ryby, maso, drůbež, nerafinovaný cukr, celozrnná mouka, sója, droždí, jogurt, jádra semen, brambory, kapusta, zelí, pomeranče, med, vejce, oříšky, kravské a kozí mléko.
Denní pořeba: 800-1200mg. Toxické dávky fosforu nejsou známy, ale může být porušena rovnováha s vápníkem. Proto je vhodné zvláště po dosažení věku 40 let snížit konzumaci masa, aby se příliš nezatěžovaly ledviny, které pak vylučují nadměrné množství fosfátů, aby nenastal nedostatek vápníku.
Využívání fosforu organizmem je narušeno:

  • při velkých dávkách železa a hliníku (užívání hliníkového nádobí)
  • při užívání anacidních (žaludečních) léků.

Chrom

  • Chróm hraje významnou roli v regulaci obsahu cukrů v krvi. Má schopnost odstraňovat výkyvy v hladině cukrů v krvi.
  • Je potřebný při snižování cholesterolu v krvi.

Chromu je v těle málo - asi 20 dílů na 1 miliardu dílů krve - přesto je nezbytný pro zdraví.
Je těžko vstřebatelný, pouze asi 1% z přijatého množství se v těle asimiluje.
Rafinační procesy ničí chrom i ostatní minerály, stejně tak chemická hnojiva ničí chrom - proto přehnojená zelenina má nedostatek minerálů. Chrom pracuje synergicky se zinkem.
Denní potřeba: 200 - 290 mikrogramů, ztráta močí (asi 6mikrogramů). Toxické dávky chrómu nejsou známy.
Zdroje chrómu: Celozrnná mouka, obilné klíčky, černý pepř, játra, sýr, máslo, zelenina, ústřice, hovězí maso.
Nedostatek chrómu vyvolá nadbytek cukru v krvi - po podání dávky chrómu se stav upraví, v praxi to znamená, že tzv. stařecký diabetes se dá léčit úpravou stravy.

Mangan

Mangan jako stopový prvek chrání buněčné membrány, spolupracuje při metabolizaci cukrů a účastní se na výrobě protilátek-interferonů.

  • Je nezbytný pro růst kostry (snáší-li slepice vejce s tenkou skořápkou, mají ve výživě nedostatek manganu).
  • Podílí se na ochraně proti cukrovce - diabetici mají v krvi nedostatek minerálů včetně manganu.
  • Podílí se na syntéze glykoproteinů v buňkách těla, tyto působí jako ochranný povlak buněk. Kancerogenní buňky mají jiný povlak (tj. tělo má málo manganu).
  • Slouží k syntéze interferonu tj. látky proti některým nádorům a retrovirům způsobujícím degeneraci buněk.

Mangan slouží k:

  • regulaci obranyschopnosti organismu,
  • tvorbě glykoproteinů buněčných stěn,
  • syntéze cukrů, podpoře správné činnosti slinivky,
  • růstu kostry.

Nejvíce je mangan soustředěn v srdci a aortě.

Denní potřeba: 2 - 9 mg.
Zdroje manganu: Avokádo, obilné klíčky, celozrná mouka, žitný chléb, ovesné vločky, kaštany, hrášek, rýže, olivy, špenát, mandle, vojtěška, kokosové ořechy, řeřicha.

Mangan je narušován:

  • nadbytkem vápníku a fosforu.

Jód

Dvě třetiny tělesného jódu se nachází ve štítné žláze. Jód je nepostradatelný k výrobě hormonů štítné žlázy. Štítná žláza pohlcuje jód potřebný k denní látkové přeměně, ale nemůže ho skladovat, potřebuje jej k tvorbě hormonů. Například tyroxin, nutný pro tělesný i duševní růst a celkové zdraví. Štítná žláza je ovlivňována hypofýzou - podvěskem mozkovým.

Jód:

  • Léčí sníženou funkci štítné žlázy a strumu.
  • Podporuje rychlost růstu.
  • Zabraňuje předčasnému stárnutí.
  • Zlepšuje rychlost myšlení.
  • Dodává energii.
  • Je účinný proti akné.

Vstřebávání jódu zhoršují burské oříšky, syrová sojová mouka (proto syrové sojové boby nejsou vhodné), všechny kapustové zeleniny.Vstřebávání radioaktivního jódu ze vzduchu je nebezpečné, zvláště u lidí s nedostatkem jódu. Průmyslové způsoby úpravy jídla zbavují stravu jódu, proto nejzdravější jsou pokrmy co nejjednodušeji připravené a co nejméně složité.

Denní potřeba: 1 mikrogram na 1 kg tělesné váhy.
Zdroje jódu: Mořské řasy, všichni mořští živočichové ,brambory, mrkev, hrozny, černý rybíz, hrušky, řeřicha.

Nedostatek jódu:

  • Má vliv na zvýšení cholesterolu v krvi.
  • Podílí se na vzniku anemií a větším výskytu srdeční mrtvice.
  • Přispívá ke vzniku akné v dospívání (koupáním v moři potíže mizí díky přísunu jódu).
  • Způsobuje zpomalení činnosti štítné žlázy, vede k rychlému tloustnutí. Zrychlená činnost štítné žlázy vede naopak k rychlému hubnutí.
  • Způsobuje snížení výkonnosti, únavu, letargii, stálý pocit hladu.
  • Podílí se na zpomaleném tepu, nízkém tlaku, sklonu k tloustnutí i při malých dávkách kalorií.

Objeví-li se nedostatek jódu, je třeba upravit výživu, jinak se struma objeví znovu i po chirurgickém zákroku.

Sodík

Množství v organismu: 100 g
Množství v ECT(extracelulární tekutina): 138 - 148 mmol/l

Hlavní funkcí sodíku je udržování stálého osmotického tlaku v těle, udržování vodní rovnováhy a homeostázy krve. Sodík, stejně jako draslík, je v těle přítomen ve zcela disociované formě jako iont.

Společně s ionty chloridovými a hydrogenuhličitanovými tvoří základní elektrolyt, ve kterém probíhají všechny životní projevy buněk. Koncentrace sodíkových iontů v těle je velice přísně kontrolovaná hodnota. Základním parametrem je osmotický tlak ECT. Jakmile se zvýší vstřebávání sodíku z potravy, ledviny zvýší zpětnou resorpci vody a zároveň zvýší exkreci sodíku. V opačném případě ledviny zvýší množství zpětnou resorpcí sodíku a omezí resorpci vody. Výdej je regulován systémem renin-angiotensin-aldosteron. Jeho příjem je vždy dostatečný a často vysoký. Hodně sodíku je v kostech. Pohyb sodíku se děje s vodou.

Zdroje:
NaCl obsažená zvláště v uzeninách a solených rybách, ale také ve formě kuchyňské soli.
Glutaman sodný, který se používá jako chuťová látka v potravinách.
spotřeba v ČR je 8-10 g / den a v USA až 18g/den

Nedostatek sodíku: Nastává při dlouhotrvajících průjmech, při velkých ztrátách tělesných elektrolytů. Důsledkem je pokles osmotické hodnoty tělesných tekutin a svalové křeče.

Nadbytek: Může nastat při přesolování pokrmů (podílí se na vzniku hypertenze (150/90 mm Hg)), způsobuje vyšší zátěž ledvin a nemoci kardiovaskulárního systému.

Sodík

  • Podporuje metabolismus minerálů, je důležitý pro růst.
  • Udržuje vápník v krvi v rozpustném stavu.
  • Udržuje ve správné funkci zažívání uhlovodanů.

Sodík je v buňkách stále"v konfliktu"s draslíkem, tj. je-li jednoho z nich nadbytek, dojde ke zdravotním potížím:

  • mnoho sodíku - zadržování vody v tkáních
  • mnoho draslíku - vylučování sodíku z organismu.

Sodík spolu s dalšími minerály zhodnocuje slučováním jejich metabolický efekt.

Za normálních okolností je malá pravděpodobnost nedostatku sodíku, ale běžně se užívá nejméně 7násobek skutečné ideální potřeby (díky nadbytečné spotřebě soli).

Větší přísun sodíku je vhodný jedině:

  • V horku, při zvýšeném pocení, nevolnosti, zvracení až úpalu i při krátkodobém pobytu na slunci. Vypitím vody se stav spíše zhorší, pomůže voda osolená (i při příznacích úpalu).
  • Pro dělníky v ocelárnách (horké provozy) - vhodné jsou minerálky s vyšším obsahem sodíku nebo osolený nápoj.
  • Při nervovém vypětí (stresu) se zvýší potřeba sodíku.
  • Při nízkém tlaku například u vegetariánů pomůže 1 - 2 týdny více solit. Ranní únavě až závratím je možné předejít požíváním jídla, které lze přisolit (vajíčka, chléb s máslem) namísto obvyklé ranní obilné směsi nebo kaše.
  • Některé bolesti hlavy jsou způsobeny přemírou soli, protože dochází ke zvýšení tlaku v lebeční dutin.
  • Nadbytkem soli se zvyšují revmatické bolesti.
  • U epilepsie dochází ke zlepšení při omezení soli.
  • Vhodné je solení jídla mořskou soli, která obsahuje více minerálů, (např. chlorid draselný).

Denní potřeba: malé množství - ideální poměr s draslíkem, tj. 2 - 5 g, dávka nad 14 g je toxická.

Zdroje sodíku: květák, mrkev, špenát, hlávkový salát, vejce, sůl.

Draslík

Množství v organismu 150 g
Množství v ICT (intracelulární tekutina) 3,8 - 5,8 mmol/l
Hlavní kationt ICT. Společně se sodíkem je hlavním iontem pro zachování acidobazické rovnováhy a stálého osmotického tlaku. Dále je nezbytný pro správnou činnost svalů a hlavně srdečního svalu.
Vylučování z těla probíhá ledvinami, jejichž tubuly nemají schopnost zpětné resorpce pro tento prvek.

Zdroje draslíku: prakticky všechny rostliny, zejména ořechy, celozrnné cereálie, ovoce a maso.

Nedostatek: může nastat při nedostatečném příjmu tekutin , při průjmech nebo nadměrném pocení, nebo i při dietě s příliš vysokým obsahem bílkovin. Nedostatek draslíku se projevuje zrychlením činnosti srdce a svalovou slabostí. Poměr Na a K je podle posledních poznatků také důležitým faktorem při procesu vzniku hypertenze.

Nadbytek: při dlouhodobém příjmu draslíku například z minerální vody, při selhání ledvin, při dehydrataci. Projevuje se zpomalením srdeční činnosti, svalovou paralýzou a ochablostí dýchacích orgánů.

Draslík je nejdůležitější ze všech alkalických prvků těla. Je nezbytný pro přesnou funkci kardiovaskulárního systému, pro svalový tonus, k udržení rovnovážného stavu tekutin v organismu, pro činnost mnoha enzymů, pro přeměnu glukózy v energii - glykogen, k udržování rovnováhy kyselin.

Zásobárny draslíku: svaly, mozek, nervy, kostní morek, pokožka, žaludeční a střevní sliznice, ledviny, játra.

Úbytek draslíku ve výživě způsobuje:

  • cukroví, rafinované sladkosti, smažené brambůrky
  • podávání diuretik, kortizonu, aspirinu, tablet na snížení váhy.

Při nedostatku draslíku se zvyšuje krevní tlak a poškozuje srdce. Srdeční mrtvice u osob mladších 50 let často není zapříčiněna krevní sraženinou, ale nedostatkem draslíku. Organismus je schopen udržet draslík jen za přítomnosti hořčíku.

Obsah draslíku v mg/100 g :
vařené loupané brambory 658 mg
jablka 100 mg
banán 350 mg
houby 467 mg
čerstvý hrášek 342 mg
datle 730 mg
obilné klíčky 809 mg
vejce 250 mg
květák 350 mg
kapusta 380 mg
losos nebo sleď 520 mg

Pocením se draslík vylučuje a následkem je únava. Při nedodání draslíku může dojít až k těžkým srdečním poruchám. Vhodné je na občerstvení vzít si banán, šťávu z rajčat, hrozny, obilné klíčky a úleva přichází okamžitě.

  • udržuje tonus svalů, snižuje krevní tlak,
  • je přirozeným diuretikem,
  • prospívá nervovým buňkám, odstraňuje únavu,
  • spolupůsobí při tvorbě tkání (po úrazech, poranění),
  • užívá se proti alergiím,
  • pomáhá snášet vysoké klimatické teploty.

Denní potřeba: 5.000 mg. Při větším solení je potřeba vyšší, avšak dávka nad 25g je toxická. Předávkování draslíkem v tabletách je tedy nebezpečné. Potřebu draslíku také zvyšuje káva a alkohol.

Nedostatek draslíku způsobuje:

  • Nadměrnou únavu
  • Plynatost (strava se dokonale nestráví, nevstřebá, proto kvasí v zažívání a působí potíže) - například u kojenců často stačí upravit stravu matky a potíže s větry ustanou.
  • Netečnost, nespavost.
  • Nízkou hladinu cukru v krvi, měkké a slabé svaly, slabý, pomalý a nepravidelný tep.
  • Obrny nohou (při dlouhém nedostatku) - je časté u rodin s navyklou vyšší spotřebou draslíku.

Měď

  • Slouží k syntéze hemoglobinu a slučuje se s vitaminem C.
  • Je nutná k využití železa, k tvorbě RNK.
  • Pomáhá tvorbě kostí a vývoji nervové soustavy.
  • Je nutná pro činnost nervů a mozku.

Není vhodné používání měděného nádobí, kde hrozí otěr oxidantů tohoto kovu, abychom se vyvarovali intoxikaci.

Zdroje mědi: obilné klíčky, chleba z žitné mouky, ovesné vločky, droždí, rýže neloupená, mrkev, brambory, maliny, datle, pomeranče, jahody,švestky, ostružiny, olivy, hrušky, švestky.

Nedostatek mědi:

  • Zkracuje životnost červených krvinek, brání vstřebávání železa.
  • Působí předčasné šedivění vlasů a některé druhy anémie.

Nezaměnitelná bylinná receptura Hollywood Mineral Fit®

Lípa srdčitá - pupeny (Tilia cordata Miller)

  • Účinné látky: Silice s farnesolem, sliz, glykosidy a látky blízké tokoferonu (vitaminu E), třísloviny, éterický olej, cukr, guma, vosk a další.
  • Použití: při infekčních nemocech, horečnatých onemocněních, onemocnění ledvin, onemocnění močového měchýře, nemocech žaludku, nemocech střev, žaludečních křečích, srdečních křečích, revmatizmu, špatném močení.

Proskurník lékařský - kořen (Althaea officinalis)

  • Účinné látky: Proskurník obsahuje slizové látky, které mírní dráždění sliznice.
  • Použití: při zánětlivých onemocněních močových cest, střev, žaludku, dvanácterníku a při dětském průjmu.

Čekanka obecná - nať (Cichorium intybus)

  • Účinné látky: Obsahuje inulin, glykosid intubin, třísloviny, cholin, pryskyřici, sliz a minerální látky.
  • Použití: při nadměrné chuti k jídlu, pro harmonizaci trávení.

Bez černý - květ (Sambucus nigra)

  • Účinné látky: Květy obsahují silice, slizy, třísloviny, glykosidy (sambunigrin a rutin), organické kyseliny (jablečnou, octovou, valerovou) a vitamin C. Plody obsahují cukry, kyselinu jablečnou, třísloviny, pektin, v čerstvém stavu vitamín C, ve slupce a v semenech vitamin A a skupinu vitamínů B: B1, B2, B6, B12 a kyselinu panthotenovou. Listy obsahují pryskyřici, glykosidy, sambunigrin, sambucin a dosti velké množství vápníku.
  • Použití: Při žaludečních nevolnostech, žaludeční a střevní kolice , žaludečních křečích, k uvolnění plynatosti, při žlučníkových obtížích, menstruačních bolestech, neuralgických bolestech, migréně, při ledvinových chorobách, nemocech močového měchýře, ledvinových a močových kamenech, prostatě, vodnatelnosti, k upravení zažívacích poruch.

Máta peprná - nať (Mentha piperita)

  • Účinné látky: Menthol, menthon, menthofuran, ve stopkách terpeny a řadu jiných látek. Má chuť palčivě kořennou a zvláštní větrovou vůni.
  • Použití: Při bolestivých křečích trávicího traktu a nadýmání, při nemocech žaludku nervového původu, kolikách, při nedostatečném vylučování žluči, žlučových kaméncích, křečích, zápachu z úst, při ekzémech.

Len setý (Linum usitatissimum)

  • Účinné látky: Semena obsahují vysýchavý olej, sliz, kyanogenní glykosidy (linamarin a lotoaustralin), bílkoviny.
  • Použití: Slizové látky pozitivně působí na sliznici zažívacího traktu při zácpě a střevních katarech.

Pýr plazivý - kořen (Elytrigia repens)

  • Účinné látky a použití: Pýr povzbuzuje metabolismus, zvyšuje tvorbu a vylučování moči, působí protizánětlivě, pročišťuje organismus. Pro své močopudné účinky a schopnost podporovat vylučování močoviny a chloridů je účinným prostředkem při léčbě otoků způsobených při chorobách ledvin. Inositol obsažený v pýru snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Chaluha bublinatá (Fucus vesiculosus) - Mořské řasy:

  • Účinné látky a použití: Především mořské řasy obsahují obrovskou škálu vitaminů a minerálů, proto se používají pro posílení imunity. Příznivě také působí v případě nachlazení, chřipky, doporučují se při artritidě nebo tuberkulóze. Řasy podporují metabolismus a snižují hladinu cholesterolu v krvi. Řasy také pomáhají při nemocech štítné žlázy. Urychlují metabolismus a je proto vhodné užívat je v případě obezity nebo redukční diety.

Lékořice lysá (Glycyrrhiza glabra)

  • Účinné látky: Využívá se kořen pro obsah saponinů a flavonoidů.
  • Použití: společně s Trnkou obecnou (Prunus spinosa) je využívána pro své vitalizující účinky, které pomáhají regenerovat organizmus.

Grep - extrakt semen (Citrus paradisi)

  • Účinné látky a použití: Látky obsažené v semínkách grapefruitu aktivně působí proti téměř osmi stům kmenům bakterií a virů a také proti parazitům. Grapefruit léčí kvasinkové infekce, pomáhá při chřipce a nachlazení, lokálně ho lze použít na akné, vyrážky a opary. Dužina grapefruitu snižuje hladinu cholesterolu v krvi, rozpouští usazeniny v cévách, působí proti rakovině.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies