Proč mají ženy rády drby?

Drbnou nemusí být nutně jen žena, která má ucho věčně přilepené ke stěně a vše, co se dozví, má potřebu hned rozšiřovat po celém domě či ulici. Každá z nás je, ať chce nebo nechce, tak trochu drbnou… Víte, proč vlastně ženy (a nejen ty!) mají rády drby? Prozradíme vám to!

Ženská tvář

Drby mají vliv na tvorbu sociálních vztahů

Drby ženy k životu potřebují a je dokonce vědecky prokázáno, že tvoří až 80% jejich konverzace. Přeci jen, člověk je společenský tvor, který má (obrazně řečeno) potřebu umisťovat se v žebříčku popularity na vysokých místech. A jsou to právě nevinné drby, které bývají nejlepším prostředkem, jak se v takovém žebříčku co nejlépe umístit.

Být populární je nekonečný boj a je potřeba, aby ty, co chtějí být jeho vítězkami, se aktivně účastnily. Ženy, co se „boje“ neúčastní, jsou pak totiž nejčastěji předmětem drbů. A tím chce být jen málokterá žena…

Drby mají mnoho podob…

Někdy jsou drby nevinné a slouží pouze k pousmání, v jiných případech zase mohou zapříčinit rozpad dlouholetého kamarádství, partnerského vztahu a nebo být příčinou ukončení pracovního poměru. Rozhodnete-li se boje o post na vyšším místě v žebříčku popularity účastnit, dejte si pozor na to, co říkáte a také komu – někdy totiž mohou i nevinné drby dotyčné osobě ublížit! Také myslete na to, že se může kritika obrátit i proti vám.

Drby prospívají ženskému zdraví

Odborníci z univerzity v Michiganu zjistili, že ženské „drbání“ má vliv na zvýšení hladinu progesteronu v krvi, který má mnoho významných funkcí v menstruačním cyklu a během těhotenství. Následkem zvýšení hladiny tohoto hormonu se snižuje mimo jiné i stres a úzkost.

Pro zajímavost: Vědci také zjistili, že nejčastějším tématem ženských drbů jsou špatné hospodyňky, matky a kolegyně, „zlobiví“ partneři a nebo promiskuitní ženy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies