Proč ženy (ne)milují vysoké podpatky?

Díky podpatkům se cítíme žádané a sexy, ale bohužel jsou i zdrojem ženského utrpení. Také se utěšujete tím, že se pro krásu holt musí trpět? Co se ale stane, když dlouhodobě chodíte na vysokých podpatcích?

Vysoké podpatky - zdroj ženského utrpení

 

Vysoké podpatky mohou škodit našemu zdraví

 

Dle odborníků jsou vaše nohy v nepřirozené poloze a dochází i ke změně těžiště těla. Kromě toho vás kvůli častého nošení vysoké obuvi mohou začít bolet nejen chodidla, ale bolest se může přesunout do kloubů a následně i do páteře. Ale i přesto jsou některé ženy schopné obětovat své zdraví kvůli tomu, aby vypadaly sexy. Podpatky nám přidávají na výšce, opticky nás zeštíhlí a zkrášlí. Tím se nám zvyšuje sebevědomí a také žádoucí sexappeal.

 

Dejte přednost kvalitě před nižší cenou

 

Místo toho, abyste si koupila jeden dražší pár bot, které jsou kvalitnější a tudíž našemu zdraví i méně škodí, raději si pořídíte více levnějších párů. Což je naprosto špatně. Boty musí být pohodlné, nesmí vás nikde tlačit, chodidla musí mít dostatečnou oporu a hlavně musíte v nich mít dost místa pro prsty. Raději si připlaťte, opravdu se vám to vyplatí. Navíc kvalitnější boty vypadají luxusněji než ty z tržnice. Myslete při jejich výběru na své nohy.

 

Přiměřená doba nošení bot dle délky podpatků

 

  • Nízké podpatky (do 4 cm) můžete nosit nejdéle - až 5 hodin vkuse. Můžete v nich chodit na nákupy i na párty. Je to ideální výška, na které můžete stát delší dobu.
  • Střední podpatky (4 - 8 cm) vám dodají již zmíněné zkrášlení, zeštíhlující efekt i sexappeal. Hodí se tedy na rande, večírky, svatbu a podobné akce. Určitě byste se v nich neměly mučit déle než 3 hodiny.
  • S vysokými podpatky to nepřehánějte. Máme na mysli ty, které mají 8 a více cm. Neměli byste v nich zůstat déle než hodinu. Ovšem pokud si obujete botičky s dostatečnou oporou, což znamená hrubší podrážku a uzavřené špičky, tak v nich můžete být delší dobu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies