Pročištění střev - jak na to?

Střeva si sice nemůžeme prohlédnout, ale jejich stav odráží naše stravovací návyky a životní styl. Jen kolonoskopie dokáže prozradit, v jakém stavu je náš zažívací trakt. A na kolonoskopii si jen tak každý nezajde.

Citrusy

 

Není to totiž nic příjemného, takže se musíme spolehnout jen na náš odhad našeho celkového zdraví. Můžeme vám ale poradit, jak si střeva můžete občas pročistit. Pokud nechcete podstupovat proceduru zvanou klystýr, pak můžete nejprve zkusit pročištění pomocí citrusů, koření či ovesných vloček.

 

  • Citrusy

 

Citrusy či jiné tropické ovoce by měly tvořit základ našeho jídelníčku - tedy hlavně v zimním období. Jsou bohaté na vitamín C, ale jejich nejsilnější stránkou je právě to, že perfektně čistí střeva.

 

Tuto schopnost čištění nemá jen šťáva, ale celý plod jako takový. Jestli chcete zlepšit své trávení, dejte si po večeři 1 oloupaný citrus. Počkejte ale až strávíte večeři, tedy minimálně 2 hodiny. Tímto způsobem odstraníte ze střev usazeniny nejrůznějšího druhu, nálepy i parazity.

 

  • Koření

 

Nejvhodnějšími surovinami je zcela jistě česnek, koriandr, zázvor, skořice a černý pepř. Jsou totiž nejdostupnější. Česnek se v české kuchyni používá hojně a určitě nemusíme popisovat, jak ohromně prospívá našemu zdraví. Nemusíte s ním šetřit a klidně si ho čas od času dopřejte i v syrovém stavu, neboť v syrovém česneku se ukrývá nejvíce prospěšných látek.

 

  • Skvělý a překvapivě chutný čistič střev

 

Pokud si jej budete dopřávat každý den, možná zjistíte, že nepomáhá jen pročistit střeva, ale můžete i díky němu zhubnout. Také si tímto pokrmem můžete získat lepší barvu pleti a zmírňuje vypadávání vlasů a lámavost nehtů. Skládá se z čistě přírodních surovin, ale měli byste vybírat skutečně ty 100% kvalitní.

 

Na tuto zdravou a lahodnou snídani budete potřebovat jen ovesné vločky (5 lžic), vodu (5 lžic), mléko či bílý jogurt (1 lžíci), med (1 lžičku) a 5 oříšků. Ideálně byste měli použít vlašské či lískové ořechy. Voda by měla být převařená a odstátá přes noc.

 

Ráno tedy vločky zalijte studenou vodou, přidejte jogurt (či mléko), med a ořechy. Všechno důkladně promíchejte. Měli byste jíst velmi pomalu a každé sousto pomalu žvýkat. Po snídani nic nejezte ani nepijte alespoň 2 hodiny. Než tedy posnídáte, raději vypijte dostatečné množství vody, abyste pak nebyli dehydratovaní.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 7 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies