Protažení těla v sedě během několika minut

Nezapomínejte na své tělo a několikrát denně ho procvičujte a protahujte i během své práce. Výsledky se dostaví a vy se budete cítit mnohem lépe.

práce v kanceláři

Máte sedavé zaměstnání a občas pociťujete nutnou potřebu se pořádně protáhnout? Provádění následujících cviků nevyžaduje mnoho prostoru. Dokonce nemusíte vůbec vstávat od stolu a skoro nikdo si vašeho cvičení ani nevšimne.

Nohy

Chodidla mějte vedle sebe na zemi. Zvedejte a spouštějte paty, přitom špičky nohou se nesmějí zvednout.  Záda mějte vzpřímena, tělo v klidu. Tento cvik provádějte čtyřicetkrát.


Následně proveďte to samé, ale tentokrát obráceně. Spouštějte špičky, paty musejí zůstat na zemi. Cvik opakujte opět čtyřicetkrát.

Hýždě

Tento cvik můžete provádět při jakékoliv činnosti. V sedě, vestoje i při chůzi. Stahujte a povolujte hýžďové svaly. Cvik provádějte také čtyřicetkrát.

Břicho

Při výdechu pomalu vtahujte břišní stěnu a s nádechem ji vracejte zpět do původní polohy. Cvik opakujte patnáctkrát.

Záda

Mějte vzpřímená záda, lopatky tlačte k páteři, ramena mějte nehybná. Tento cvik můžete provádět vestoje i vsedě. Procvičíte tak zádové svalstvo. Cvik opakujte čtyřicetkrát.

Paže

Roztáhněte paže do stran na úroveň ramen. Záda nechte odpočívat a uvolněte prsty na rukou. Čtyřicetkrát sevřete a zavřete pěsti.

Krční páteř

Obracejte hlavu vlevo a vpravo. Bradu mějte rovnoběžně se zemí a dbejte na to, aby při cvičení neměnila pozici. Cvik provádějte zvolna a rytmicky. Opakujte opět čtyřicetkrát.

Obličej

Pro snížení rizika vzniku druhé brady, čtyřicetkrát vysuňte bradu vpřed a zvolna vraťte do původní polohy.


Tyto cviky provádějte několikrát denně. Často je to pro někoho jediný způsob, jak udělat něco pro své zdraví v případě sedavého zaměstnání. Jestliže dokážete cviky opakovat alespoň každou hodinu, budete s výsledky mile překvapeni.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies