Psyllium - trávení - hubnutí

Míváte potíže s trávením a pravidelným vyprazdňováním? Trpíte zácpou? V současné době je to běžný jev, způsobený špatnými stravovacími návyky, sedavým zaměstnáním a nedostatkem pohybu. Vláknina - psyllium zajišťuje bezproblémovou činnost střev.
Žluté jablka s obilím

Co je psyllium/psylium (Jitrocel indický – Plantago ovata)

Rostlina s nenápadnými květy a krátkými listy porostlými jemným chmýřím. Vyskytuje se hlavně v Indii, ale také v Iráku, Pakistánu a Austrálii.

Psyllium a vliv na zdraví

Vláknina, obsažená v psyliu, příznivě působí na činnost trávicího traktu, především pak na funkci tenkého a tlustého střeva. Ve střevech váže značné množství vody, čímž dochází ke změkčení stolice a zvětšení jejího objemu. Psyllium tak šetrným způsobem navozuje přirozený proces vyprazdňování. Tento přípravek přispívá ke zmírnění příznaků spojených s onemocněním gastrointestinálního traktu, jako je chronická kolitis, hemoroidy a zácpa. Zároveň snižuje riziko vzniku karcinomu tlustého střeva a konečníku, cukrovky a kardiovaskulárních onemocnění.

Psylium a hubnutí

Unikátní rozpustná vláknina při nadváze a obezitě, zahání pocit hladu, má nulovou energetickou hodnotu, čistí trávicí ústrojí a reguluje stolici. Psylium je vhodným doplňkem, schopným nahradit chybějící vlákninu v potravě.

Psyllium – možná rizika

Nejdůležitější je při užívání psyllia dostatečný příjem tekutin, na každých 5 gramů by měla připadnout jedna sklenice vody. Jinak hrozí naopak zácpa až zneprůchodnění trávícího traktu. Psyllium není vhodné pro malé děti. Semena se užívají v celku, nerozžvýkávají se.

Jak psylium působí

Po smísení s tekutinou silně bobtná, vytváří gel a zvětšuje svůj objem až 40x, přičemž vzniká gel. Vláknina přitom váže značné množství vody, zvětšuje objem střevního obsahu a prostým bobtnáním, mechanickou silou jako píst, odsouvá z trávícího traktu škodlivé splodiny. Potenciální jedovaté a rakovinotvorné látky jsou pak ve střevech gelem absorbovány a snižuje se tak jejich kontakt se sliznicí žaludku a střev. Nabobtnáním Psylia vzniká pocit zasycení.

Pokud máte potíže s trávením, vyprazdňováním, redukcí váhy nebo si chcete jen pročistit organismus, vyzkoušejte tuto přírodní metodu.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies