Rady, jak vydržet držet dietu

Rozhodli jste se začít držet dietu? Chcete mít dokonalou postavu, ale patříte mezi ten typ lidí, který nemá pevnou vůli? V dnešním článku se dozvíte dobré rady, jak správně držet a hlavně jak vydržet dietu.

Ženské pozadí vedle ovoce

Krok číslo 1 – jak se odhodlat začít držet dietu?

Je touha po jídle silnější, než vaše představa dokonalé postavy? Chcete zhubnout, ale pořád ne a ne začít? Máte slabou vůli? Pokud jste pevně rozhodnuti začít držet dietu, musíte to dostatečně vsugerovat i svému podvědomí. Pořiďte si fotografii, kde jste vyfocení například v plavkách a dejte si ji na lednici. Při každé návštěvě lednice si tak vzpomenete, že byste se sebou měli něco udělat. Říkáte si že je to hloupost? Omyl, tento trik v mnoha případech funguje.

Krok číslo 2 – jaká dieta je ta nej?

Každému vyhovuje jiný druh diety. Uvědomte si, co všechno jíte, sepište svou spotřebu jídla za jeden den a uvidíte sami, v čem děláte největší chybu. Podle toho si poté vyberte vhodnou dietu právě pro vás.

Krok číslo 3 – jak dlouho dietu držet?

Zajímá vás, jak dlouho by se měla dieta držet? Ten, kdo se odhodlá začít držet dietu, musí počítat s tím, že je to běh na dlouhou trať. Hlavním úkolem diety je nejen zajistit úbytek přebytečných kilogramů, ale také udržení nově získané postavy. Pokud již jednou změníte svůj jídelníček, musíte se kvůli své postavě mnoha věcí vzdát. Neříkáme vám, že si nemůžete dovolit malé dietní "prohřešky", to ne, němeli by se však opakovat velmi často, jinak se budete muset vrátit zpět na startovní čáru a celou trať si zopakovat.

Krok číslo 4 – co dělat, když to chci vzdát?

Ztratíte velmi snadno odhodlání zhubnout, budete porušovat dietu a vrhat se na sladkosti pro zlepšení vaší nálady? To vaší postavě opravdu neprospěje…Dříve, než se pustíte do vaší oblíbené čokolády a nebo velké porce knedlíků s vepřovým masem a zelím, zamyslete se nad tím, zda-li to opravdu potřebujete. Stoupněte si před zrcadlo, prohlédněte se od hlavy až k patě, a řekněte si, kolik kilogramů by mělo jít ještě dolů. Klidně si i z plna hrdla zakřičte „Já na to mám…“. Knedlo-vepřo-zelo raději přenechejte někomu, kdo si jej může se svou postavou dovolit.

Krok číslo 5 – jak zabránit jojo efektu?

Pokud jste dotáhli dietu do zdárného konce, tak vám gratulujeme! Ovšem neusínejte na vavřínech... To, že teď vážíte o 20 kilogramů méně neznamená, že za měsíc to bude stejné. Jsou určité zásady, které by se měli dodržovat, abychom pracně shozená kila nenabrali zpět.

Měli byste se držet následujících zásad:

  • Nepřejídejte se ani nehladověte.
  • Omezte živočišné tuky, cukr a bílé pečivo.
  • Do svého jídelníčku zahrňte hodně syrové i vařené zeleniny.
  • Jezte málo a často a velmi pomalu.
  • Pijte hodně vody, nejlépe neslazené.
  • Najděte si takový druh pohybu, který vás bude bavit.
  • Hubněte pomalu.
  • Vyhýbejte se stresu a nehubněte ve stresovém období.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 6 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies