Rady pro dokonale hladké tělo

Léto se blíží a s ním i čas sukní, krátkých kalhot a také i odstraňování chloupků. V dnešním článku vám přinášíme rady, jak docílit dokonale hladkých nohou, kterými se můžete pyšnit v šatech či kraťasech po celé léto.

Nohy v bazéně

Péče o nohy – depilace nebo epilace?

Způsobů, jak se zbavit nežádoucích chloupků na našem těle je hned několik, záleží pouze na nás, který způsob je právě pro naše tělo přesněji tedy pokožku přijatelnější. Níže vám stručně popíšeme základní rozdíly mezi jednotlivými typy holení.

Depilace – šetrnější způsob holení nohou...

Depilace je bezbolestná metoda, která spočívá v tom, že se chloupky odstraní těsně u kůže a kořínek zůstane na svém místě. Depilaci je možno provést buďto na sucho, pomocí mechanického holícího strojku, nebo za mokra žiletkou a speciální holící pěnou.

Brazilská depilace

Brazilská depilace prováděna voskem či cukrovou pastou je u nás čím dál více oblíbenou metodou odstraňování chloupků, zejména na intimních partiích. Velkou výhodou této depilace je dlouhodobý účinek, proto ji většina klientů vyhledává zejména v letních měsících. Jedinou nevýhodou, kterou tato metoda přináší je vydržet zhruba 10 dní bez holení, aby byly chloupky efektivně odstraněny. Zároveň by chloupky neměly být delší než 1 cm, protože nanášení cukrové pasty na dlouhé chloupky může nepříjemně tahat. Pokud se pro tuto variantu rozhodnete, nezapomeňte si před návštěvou kosmetického salónu dopřát důkladnou sprchu (hlavně pokud máte v plánu odstranění chloupků z intimních partií).

ženské nohy v bazéně

Epilace - sice bolí, ale má dlouhodobější účinek

Epilace je metoda, která odstraní chloupky na delší dobu. Spočívá v tom, že chloupky jsou „vytrženy“ i s kořenem. Jedinou nevýhodou epilace je, že je poměrně bolestivá.

V současnosti existuje několik druhů epilace: epilace voskem, orientální, strojkem, laserová epilace, elekrickou jehlou či epilace zvaná Pandhys (chloupky jsou vytrženy po směru růstu, což méně bolí).

Holení nohou holícím strojkem – jak správně na to?

  • Nejjednodušší holení nohou je ve vaně.
  • Důležité je, aby pokožka byla dostatečně navlhčená, proto je vhodné nohy cca 3 minuty před holením vlhčit vodou.
  • Naneste pěnu nebo gel na holení.
  • Používejte jen ostrou žiletku nebo holicí strojek s výkyvnou hlavicí, která se dobře přizpůsobí konturám těla.
  • Nohy holte vždy od spodu nahoru, příliš na holítko netlačte, ušetříte si tak zbytečná zranění.
  • Po oholení nohy opláchněte studenou vodou (studená voda nám pomůže uzavřít roztažené póry) a použijte hydratující tělové mléko či krém po holení.
  • Po holení nevystavujte nohy přímému slunci a pro tento den si odpusťte i návštěvu solária - předejdete tak vzniku nevzhledných pigmentových skvrn.
  • Po holení podpaží se vyhněte použití antiperspirantu s obsahem alkoholu, který by zbytečně podráždil vaši pokožku.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies