Rady pro klidný domov a dokonalé manželství

Zaručený recept na klidné, šťastné a spokojené manželství neexistuje. Naším článkem bychom vám chtěli alespoň zprostředkovat několik rad, které by vaše manželství mohly k ideálu přiblížit.

Lidé s miminkem sedící na trávě

Láska a vztahy – mluvte spolu

Vyhýbejte se srovnávání sebe a svého partnera s ostatními. Ti jsou někdy úspěšnější a v životě to mohli dotáhnout dál. Každý si ale vede život svůj, srovnání by mohlo navíc být někdy bolestivé. Říkejte si s partnerem své pocity.

 

Je důležité vědět, co si ten druhý myslí a podle toho někdy taky usbůsobit své chování. Nikdy nevidíte tomu druhému do hlavy a přesně neodhadnete, co se mu v ní honí. Proto je dobré si podle potřeby občas popovídat.

Nehledejte to, co neexistuje

Nehledejte marně dokonalý vztah. Důležité je, že u vás doma vládne klid a harmonie. Hledáním dokonaleho manželství se mnoho lidí utápí. Navíc se jim nedostává citového naplnění, protože pořád očekávají ještě něco víc. Tito lidé tudíž nikdy nedosáhnou spokojenosti, jejich nároky míří jednoduše moc vysoko.

 

Další extrém však je, když se svými nároky míříte naopak velmi nízko a stáváte se ve vztahu tím ušlápnutým. Kompromisům by měla ustoupit každá strana.

Muži, ženy, rodina a svět

Uvědomte si, že žijetete pro svou rodinu, pro svého partnera a především pro děti. Práce, ať už je jakákoliv, vždy může počkat. Ta tady bude vždycky. Největší radostí rodiče by mělo být vidět, jak jeho děti vyrůstají, postupně dospívají a poté vyletí z hnízdečka do opravdového života.

 

Mezilidské vztahy jsou pro život vlastně jedna z nejdůležitějších věcí. Vždy je příjemné, mít se v případě nouze na koho obrátit, mít v někom oporu. Tyto vztahy si však buduje každý sám a peníze tu nehrají roli. Chce to jen svým blízkým věnovat čas a pozornost.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies