Rajčatová dieta

Rajčata nejen, že mají výbornou chuť a mnoho vitamínů, ale i jejich hubnoucí schopnosti jsou úžasné. Přinášíme vám několik rad, jak využít rajčata k tomu, abyste měly krásnou a štíhlou postavu.

Nakrájené rajče s nožem

Vašim úkolem bude držet se dietního plánu, který vám nejenže pomůže zhubnout 2 kila za pouhé 3 dny, ale navíc si pročistíte organismus, zničíte celulitidu (neříkejte, že by se vám to nelíbilo!) a obrníte se proti rakovině.

Rajčatová dieta – něco pro zdraví

Rajčata jsou vhodné jak pro diety, tak i jako prevence proti různým chorobám. Vypěstujte si své vlastní rajčátka. Jejich konzumace je vhodná obzvlášť pro kuřáky a ty, kteří pravidelně pijí kávu nebo mají celulitidu.

Je známo, že rajčata mají detoxikační účinky, a tak vám z těla vyplaví škodlivé látky přijímané při konzumaci kávy a cigaret nebo ty, které způsobují celulitidu.

Rajčata také zásobují tělo lykopeny, což jsou látky přispívající k prevenci proti rakovině slinivky, jícnu, dělohy a prsou.

Rajčatová dieta je bohatá na mátu a rozmarýn, které jsou velkým zdrojem antioxidantů. To znamená, že při hubnutí vašemu tělu neuškodí, ba naopak. Ke všemu tyto látky posilují membrány tepen a žil.

Rajčatová dieta – 2 kila za 3 dny

I když při rajčatové dietě nebude váš jídelníček příliš pestrý, budete se cítit mnohem lépe. Abyste předešly hladovění, vypijte denně alespoň dva litry pramenité vody bez bublinek a jezte pět jídel dle dietního plánu. Jestliže vás i tak přepadne hlad, dopřejte si čerstvý rajčatový džus, ke kterému přidáte lístek máty.

Rajčatová dieta – jídelníček

Snídaně: 2 uvařená rajčata posypaná rozmarýnem
Oběd: salát z rajčat, sójových výhonků a paprikových lusků. Z olivového oleje a citrónové šťávy si můžete udělat zálivku.
Svačina: 1/2 rajčete, 5 lístků máty (rozmixovaných), 1/2 citrónu s kůrou, 1 mrkev, 2 sklenice minerální vody
Večeře: salát z rajčat, sójových výhonků a paprikových lusků. Z olivového oleje a citrónové šťávy si můžete udělat zálivku.
Před spaním: čerstvý rajčatový džus

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies