Recepty - zmrzlinu zvládnete sami
Kateřina Řehořová
21.06.2006
Také máte chuť na zmrzlinu, ale nechce se vám do obchodu? Připravte si ji sami! Máte-li trochu fantazie, můžete s ingrediencemi experimentovat a udělat si svůj vlastní, originální zmrzlinový pohár.
Recepty na zmrzlinu
Čokomil
Ingredience
granko 4 lžičky, smetana ke šlehání 250 ml, polotučné mléko 2 lžíce
Postup
Všechny ingredience smíchejte, nalejte do vhodné nádoby (může být i tvořítko na led) a nechejte zrmznout.
Florencie
Ingredience
kakao 1 hrnek, moučkový cukr 1 hrnek, hořká čokoláda 150 g, instantní káva 3 lžíce, mletá skořice 1 kávová lžička, smetana ke šlehání 5 lžíc, kávový likér 3 lžíce
Postup
Rozehřejte cukr, kávu, skořici a čokoládu, přimíchejte smetanu a likér, nechejte vychladit a poté zmrazit.
Tvarohová pěna
Ingredience
tvaroh, salko, mražené ovoce
Postup
Hodinu před přípravou dejte do lednice vychladit salko. Pak vložte do mixéru jakékoliv mražené ovoce (nejlepší jsou jahody, maliny nebo meruňky), tvaroh a salko. Vše řádně promíchejte. Výslednou pěnu můžete podávat ihned. Co takhle se zmrzlinou rovnou hubnout? Více zde...
Rybízový nářez
Ingredience
piškoty 100 g, žervé nebo jiný smetanový sýr 600 g, bílý jogurt 300 g, cukr moučka 200 g, černý rybíz 350 g
Postup
Formu, která se používá na biskupský chlebíček vyložte potravinovou fólií. Dno zakryjte piškoty (50 g). Smíchejte sýr s jogurtem, cukrem, rybízem a zbylými, rozdrcenými piškoty a tuto směs vylijte do formy. Během hodiny je pochoutka zmrzlá. Po vyndání ponořte formu do horké vody a vyklopte obsah na tác.
Jak se vám líbil článek?
Hodnocení:
3.0
Počet:
1
Nejlepší:
3
Nejhorší:
3
Diskuze