Řecko - ostrov Kos

Romantická zákoutí, malebné horské vesničky, zelené horské stráně a nepřelidněné pláže. Pokud toužíte po klidné a pohodové dovolené, řecký ostrov Kos je pro vás jako stvořený.
Mořský záliv se skalami a lidmi na pláži i ve vodě

Dovolená léto 2006 - řecké ostrovy

Kos – poloha ostrova

Ostrov Kos patří do souostroví Dodekanes a je třetí největší po Rhodosu a Karpathosu. Přezdívá se mu také Hippokratův ostrov nebo plovoucí zahrada. Má jen 290 km2, na délku měří kolem 40 km, široký je od 2 do 11 km. Od tureckého pobřeží je vzdálen jen 4 km.

Ostrov Kos - pláže a přírodní podmínky

Největší turistická střediska se nacházejí na západní části ostrova. Hornatější je část východní, které dominuje pohoří Dikeos. Písečné pláže naleznete na západní straně ostrova, oblázkové na severu a východě.

Ostrov Kos – zábava a sport

Pro děti je ideální vodní park v Psalidi, který je dobře dostupný i městskou linkou. Po ostrově se hodně jezdí na kolech. Můžete si také zapůjčit vodní skůtr, vodní lyže nebo zkusit vzlétnout na padáku.

Ostrov Kos - klimatické podmínky

Průměrná teplota vzduchu v červenci a srpnu je 32°C. Příjemného počasí se ale na ostrově dočkáte i mimo sezónu.

Ostrov Kos a zajímavá místa

Kos

je hlavní město ostrova. Najdete zde pevnost johanitů z 15. století s památkami od antiky do raného novověku. Dále stojí za to navštívit agoru s mohutnými korintskými sloupy nebo římskou vilu s mozaikami.

Asklépieion

jsou pozůstatky lékařské školy z 5. století. Vedl ji zdejší rodák Hippokrat. Pozůstatky chrámu a oltáře vás vtáhnou do hlubin dávných časů.

Empros Thermes

jsou lázně na severovýchodě ostrova. Poskytují možnost okoupat se v léčivém jezírku nebo pozorovat horký sirnatý pramen stékající do moře.

Zia

Tato horská vesnička s rozmanitými trhy a obchůdky se nachází nedaleko hlavního města Kos. Je zní nádherný výhled na Turecko.

Kefalos

je město v jižní části ostrova. Nachází se zde pevnost řádu johanitů.

Kos a výlet do Turecka

Z ostrova Kos si můžete vyjet do sousedního Turecka. Výlety pořádají lodě a soukromé jachty.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies