Řecký salát – ingredience
- 250 g rajčat
- 250 g okurek
- 250 g sýru feta
- 1/2 citrónu
- 1 lžička medu
- Sůl
- Pepř
- 4 lžíce panenského olivového oleje
- 250 g řeckých oliv
- 1 červená cibule
- Snítky organa
Řecký salát – příprava
Okurku podélně rozpulte a vydlabejte. Dužinu nakrájejte na plátky silné zhruba 1 centimetr. Olivy vypeckujte. Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka nebo nakrájejte nadrobno bílou i zelenou část jarních cibulek. Rajčata nakrájejte na čtvrtky a zbavte je semen. Vše dejte do mísy a opatrně promíchejte.
Do olivového oleje vmíchejte med a směs přidejte do mísy. Z citronu vymačkejte šťávu a podle Vaší chuti a nalijte ji na salát. Pokud máte sýr v nálevu, slijte jej. Sýr nakrájejte na obdélníčky a přidejte do mísy. Nakonec vše osolte a opepřete podle chuti, přikryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice.
Řecký salát – příloha
Pitta chléb
Řecký salát – doba přípravy
20 minut
Diskuze