Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Řecký salát - letní pochoutka

Léto je v plném proudu a jen těžko se chce někomu stát nad teplým hrncem a trávit celé hodiny v kuchyni. Co takhle vyzkoušet letní řecký salát. Příprava je velice jednoduchá a navíc netrvá ani půl hodiny.
Olivy s rajčetem a sýrem

Řecký salát – ingredience

  • 250 g rajčat
  • 250 g okurek
  • 250 g sýru feta
  • 1/2 citrónu
  • 1 lžička medu
  • Sůl
  • Pepř
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • 250 g řeckých oliv
  • 1 červená cibule
  • Snítky organa

Řecký salát – příprava

Okurku podélně rozpulte a vydlabejte. Dužinu nakrájejte na plátky silné zhruba 1 centimetr. Olivy vypeckujte. Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka nebo nakrájejte nadrobno bílou i zelenou část jarních cibulek. Rajčata nakrájejte na čtvrtky a zbavte je semen. Vše dejte do mísy a opatrně promíchejte.


Do olivového oleje vmíchejte med a směs přidejte do mísy. Z citronu vymačkejte šťávu a podle Vaší chuti a nalijte ji na salát. Pokud máte sýr v nálevu, slijte jej. Sýr nakrájejte na obdélníčky a přidejte do mísy. Nakonec vše osolte a opepřete podle chuti, přikryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice.

Řecký salát – příloha

Pitta chléb

Řecký salát – doba přípravy

20 minut

Přejeme vám dobrou chuť.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.