Ředkvičky plné vitamínů

Ředvičky jsou levné, chutnají výborně a obohacují tělo o cenné látky. Oblíbená zelenina s jemně štiplavou chutí tvoří součást jídelníčku většiny z vás. Dají se pěstovat během celého roku a původ mají na Blízkém východě.
Dvě ředkvičky položené na hlíně

Ředkvičky na plísně i na hubnutí

Ředkvičky obsahují velké množství vitaminů C a kyseliny listové. Organismu dodávají i vápník, síru, karoten, draslík a vitamin B. Ředkvičky působí v těle antibakteriálně a zároveň ničí plísně ve střevech, sliznici a žaludku (díky obsahu hořčičných olejů). Při hubnutí klidně do svého jídelníčku zařaďte ředkvičky, obsahují jen 80 kJ na 100 g.

Pozitivní účinky ředkviček

  • ředkvičky odstraňují zácpu
  • působí proti plynatosti
  • snižují cholesterol
  • uvolňují hleny při kašli
  • působí na onemocnění žlučníku, žaludku i průdušek

Jak jíst ředkvičky?

Ředkvičky jsou výborné syrové, zkuste si je přidávat do salátů, předkrmů i pomazánek. Chutnají také v polévkách i jako příloha k masu.
Ředkvičky podávejte ihned po nakrájení, časem ztrácejí cenné vitamíny a minerály.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies