Ředkvičky na plísně i na hubnutí
Ředkvičky obsahují velké množství vitaminů C a kyseliny listové. Organismu dodávají i vápník, síru, karoten, draslík a vitamin B. Ředkvičky působí v těle antibakteriálně a zároveň ničí plísně ve střevech, sliznici a žaludku (díky obsahu hořčičných olejů). Při hubnutí klidně do svého jídelníčku zařaďte ředkvičky, obsahují jen 80 kJ na 100 g.Pozitivní účinky ředkviček
- ředkvičky odstraňují zácpu
- působí proti plynatosti
- snižují cholesterol
- uvolňují hleny při kašli
- působí na onemocnění žlučníku, žaludku i průdušek
Jak jíst ředkvičky?
Ředkvičky jsou výborné syrové, zkuste si je přidávat do salátů, předkrmů i pomazánek. Chutnají také v polévkách i jako příloha k masu.Ředkvičky podávejte ihned po nakrájení, časem ztrácejí cenné vitamíny a minerály.
Diskuze