Redukce váhy a bílkoviny - sója

Většina žen hubne proto, aby se zbavila přebytečných tukových polštářků na těle, které vznikají ukládáním tuku v buňkách. Jak je nejlépe odstranit? Přemýšlejte nad složením své stravy. Bílkoviny jsou důležité.

Sójové kuličky

Redukce váhy - bílkoviny a jejich funkce

Pokud se chcete natrvalo zbavit přebytečných tuků, musíte dostat tuk pomocí bílkovin do krve a tam ho přeměnit v energii. Pokud tedy chcete zeštíhlet, dodávejte tělu kromě dostatku pohybu také dostatek bílkovin – zajistěte, aby se bílkoviny v těle lépe zpracovávaly.

Redukce váhy – bílkoviny – sója

Sója je jediná rostlina, která obsahuje dostatek plnohodnotných bílkovin, které jsou obvykle obsaženy jen v mase. Obsahuje více bílkovin než mléčné výrobky. Sója je zdrojem velmi kvalitních rostlinných bílkovin, které jsou biologicky hodnotnější než bílkoviny luštěnin a obilovin.

Redukce váhy – bílkoviny – co jíst

V podobě mléka, sýrů, sójových bobů, mouky či sójového masa můžete účinně dodat tělu bílkoviny, zároveň snížit hladinu cholesterolu a zajistit tělu optimální příděl kalcia a magnézia. Pokud chcete dopřát tělu to nejlepší, přidejte do svého jídelníčku jídla jako sójový sýr tofu, koření miso (slaná hnědá pasta pro dochucení omáček, polévek a jiných jídel) nebo fermentované sójové boby.

Redukce váhy – bílkoviny – nakupujeme

Veškeré tyto potraviny seženete v prodejnách se zdravou výživou, v omezeném množství také v běžných obchodech. Ze sóji se dnes vyrábí velká spousta pokrmů. Česká kuchyně se však od tohoto způsobu stravování tak diametrálně liší, takže lidé na sóju často zapomínají, k sójovému masu nemají důvěru. Přitom se jedná o velmi zdravý zdroj bílkovin.

Redukce váhy – bílkoviny – výhody při hubnutí

Velkou výhodou je, že sója je mnohem lépe stravitelná než maso, proto se hodí pro lidi s nepravidelnými stravovacími návyky a pro starší lidi. Při hubnutí je dobré jíst potraviny s vyšším obsahem bílkovin a zároveň nižším obsahem tuku. Tyto potraviny způsobují při snižování váhy pocit sytosti, zajistí, že hladina krevního cukru nebude kolísat, a tak se hubnutí stane doslova příjemným. Má to ještě jednu nezanedbatelnou výhodu: při hubnutí neztrácíte svalovou hmotu, takže výdej energie zůstává na vyšší úrovni i v takzvaném klidovém stavu.

Vysoký obsah bílkovin a zároveň nižší obsah tuku mají tyto potraviny

  • tvaroh
  • cottage cheese
  • jogurt
  • tofu
  • tvarůžky
  • kuřecí prsa
  • krůtí prsa
  • tuňák
  • hovězí libové

Nebuďte konzervativní, pusťte se do sóji a ostatních zdravých bílkovin. Nepodléhejte kamenné české kuchyni a kouzlete s netradičními potravinami!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies