Reflexní terapie - reflexologie

Jedná se o jemnou masáž nohou a chodidel pomocí rukou reflexologa, který vytváří tlak na reflexní body. Postupně masíruje nísta, které dle reflexní terapie souvisí s konkrétním zdravotním problémem.

Světlo svítící na oko

Reflexní terapie - reflexologie

Proč si vybrat reflexní terapii?

Je noha mikrokosmem celého těla? Reflexologové říkají, že ano. Dle reflexologie jsou „reflexní body” na noze člověka důležité pro rozpoznání a odstranění problémů, které se nachází jinde na těle. Jsou to problémy spojené především se stresem, migrénou, premenstruačním syndromem, astmatem nebo artritidou. Určitě je reflexní terapie vhodná i jako doplněk další léčby.

Jak probíhá reflexní terapie?

Jedná se o jemnou masáž nohou a chodidel pomocí rukou reflexologa, který vytváří tlak na reflexní body. Postupně masíruje nísta, které dle reflexní terapie souvisí s konkrétním zdravotním problémem. Nejčastěji se začíná s levou nohou. Při masáži se obvykle nepoužívá žádná přístrojová technika, ale pouze masážní oleje, vonné vody, případně kaučukové nebo plastové masážní pomůcky.

Čas pro aplikaci reflexní terapie?

Masáž trvá obvykle od třiceti do šedesáti minut jednou týdně a později dle potřeby.

Kdo by se měl vyhnout reflexní terapii?

Reflexologie je obecně považována za bezpečnou. Jestliže však máte poraněné nohy, krevní sraženiny, vředy nebo nemocné cévy, tak je vhodné se nejprve poradit s lékařem. Stejná rada platí i pro těhotné ženy, u kterých při stimulaci nohou můžou nastat komplikace.

Vedlejší účinky reflexní terapie?

Nejsou známy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies