Regenerace pro vaši pleť

Dopřejte své pleti regenraci a odpočinek. Připravte si skvělé a účinné domácí pleťové masky. 

obličej ženy

Maska, která skvěle stahuje póry

Tuto masku si vytvoříte smícháním 1 lžičky citronové šťávy a kousku droždí. Naneste masku na obličej a po 15 minutách omyjte vlažnou vodou. Při nanášení směsi na pokožku se ale raději vyhněte oblasti kolem očí.

Peelingová maska z mořské soli

Smíchejte 3 lžíce olivového oleje a 3 lžíce hrubozrnné mořské soli. Touto směsí si pak krouživými pohyby masírujte obličej, krk a dekolt. Co byste ale měla vynechat je oblast okolo očí. Pokožku byste měli masírovat minimálně 5 minut, ale nesmíte příliš tlačit, aby vás sůl nezranila. Pak stačí umýt teplou vodou a jemně otřít

Masky proti vráskám

  • Rozmačkejte si banán, přidejte k němu 3 lžíce tvarohu, 1 žloutek a 1 lžíci smetany. Vše promíchejte a naneste na obličej. Nechte masku působit alespoň 20 minut a pak ji smyjte teplou vodou.
  • Na jablečnou masku si nejprve pokrájejte jablka a pak je uvařte v mléce. Nechte ji chvíli vychladit, ale nanášejte ji na obličej, když je ještě teplá. Nechte si ji na obličeji působit tak dlouho, dokud úplně nevychladne. Pleť by měla být krásně vypnutá a vrásky by se měly vyhladit.
  • Také je velmi účinná kávovo-medová maska, která vám báječně pročistí obličej. Potřebujete jen 2 lžičky medu, 150 g tvarohu a 1 žloutek. Vše smíchejte a takto vzniklou pěnu pak naneste na obličej. Po 20 minutách si opláchněte obličej vlažnou vodou. Jakmile ji opláchnete, ještě dalších 5 minut si na pleť přikládejte navlhčené obklady.


Masky pro regeneraci a hydrataci suché pokožky

Vydlabejte si půlku avokáda (musí být měkké) a vmíchejte k němu 1 lžičku medu a 1 lžíci tvarohu. Přilijte malé množství vody tak, abyste vytvořili jemnou kašovitou hmotu. Maska zůstane dlouho vláčná a nebude zasychat. Doba působení je maximálně 15 minut. Pak opláchněte vlažnou vodou.


Okurky pomáhají při hloubkové hydrataci pleti a také jsou výborné v boji proti vráskám. Nastrouhejte si do misky 1 salátovou okurku a přidejte k ní stejné množství rozmačkaného avokáda. Pořádně promíchejte a přidejte ještě 1 vaječný bílek. Nechte směs působit minimálně 10 minut a pak opláchněte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies