Rita Hayworth - vzpomínáte si na ni?

Narodila se 17. října roku 1918 v Brooklynu (New York, USA). Skutečné jméno této báječné ženy a herečky bylo Margarita Carmen Cansino, ale po celém světě ji znali pod jejím uměleckým jménem, což bylo Rita Hayworth.

Skvělá a nezapomenutelná Rita Hayworth

 

Dětství

 

Její matka se narodila v Anglii a jejím velkým snem bylo prorazit jako tanečnice na Broadwayi. Rita se tak mohla i se svými sourozenci účastnit tanečních estrád svých rodičů, kteří vystupovali i v nočních klubech.

 

Kariéra

 

Díky tomu si několik filmových producentů všimlo Rity a v roce 1935 s ní Studio Century Fox podepsalo smlouvu, která měla trvat celé 2 roky. Později přestoupila ke společnosti Columbia Pictures a právě tady se z Margarity C. Cansino stala Rita Hayworth. To příjmení bylo matčino - za svobodna.

 

V té době Rita hrála v mnoha filmech - Problémy v Texasu, Tančící pirát, Stará Louisiana, Girls Can Play, Hit the Saddie, Convicted nebo The Renegade Ranger. Její první významný film, ve kterém získala roli po boku velmi oblíbeného Caryho Granta, byl Only Angels Have Wings (Jen andělé mají křídla).

 

Tu roli zahrála tak bravurně, že vyvolala nevídaný zájem i u ostatních filmových společností. Svým hereckým umem ohromila i Metro Goldwyn Mayer a proto pak získala roli v komedii Zuzana a bůh (1940), ale zahrála si i ve filmu The Strawberry Blonde, jež spadal pod filmovou společnost Warner Bros.

 

Nejvyšší uznání ji čekalo až za roli ve filmu Krev a písek, kde hrála s Tyronem Powerem a s Lindou Darnell. Jednalo se už o druhé ztvárnění tohoto příběhu a natočilo se to v roce 1941. Od té doby se Rita proslavila jako ta nejkrásnější rusovláska Hollywoodu.

 

V čtyřicátých a padesátých letech byla Rita hotovou senzací a velmi oblíbenou a obdivovanou filmovou hvězdou. A jaká role byla pro Ritu ta nejslavnější, kterou kdy měla možnost hrát? Tím filmem pro ni byla Gilda (1946). Za celou svou kariéru natočila celkem 68 filmů.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies