Rodinná dieta

Pokud vás i vaši rodinu trápí kilogramy navíc, které byste chtěli společně shodit, máme pro vás tip. Vyzkoušejte rodinou dietu!

Sklenice plné vymačkané šťávy s ovocem

Výhody rodinné diety

Známe pořekadlo praví „V jednotě je síla“. Tak je tomu i při držení diety. Čím více rodinných příslušníků bude držet dietu, tím lépe se vám budou shazovat přebytečná kila. Nejen, že se můžete vzájemně podpořit, ale také hlídat. Uvidíte, že společně půjde shazování kilogramů lépe.

Vhodné potraviny

Z rodinného jídelníčku byste měli vyřadit veškeré bílé pečivo (rohlíky, chleba, koláče, koblížky) a nahradit jej pečivem celozrnným, které je nejen zdravější, ale také zasytí na delší dobu. Vyhněte se také tučným jídlům, omáčkám se smetanou, červenému masu, alkoholu a sladkostem.

V jídelníčku by se měli objevit ryby, kuřecí maso, ovoce a zelenina, luštěniny, nízkotučné mléčné výrobky. Omezte také pití kávy, dětem nedovolujte pití sice oblíbených, ale za to extrémně kalorických sladkých nápojů (coca cola, fanta, ovocné džusy, atd.).

Určete si cíl...

Pokud se rozhodnete držet rodinou dietu společně se svým manželem a dětmi, je vhodné si předem určit cíl. Například se dohodněte, že pokud společně shodíte během několika měsíců předem určený počet kilogramů, pojedete na společnou exotickou dovolenou. Možná se budete divit, co vše může vidina exotické letní dovolené udělat s ručičkou na váze…

Sportujte společně

Určete si druh pohybu, který bude bavit vás i vaši rodinu a věnujte se mu pravidelně. Společné sportování tak bude nejenom zdraví prospěšné, ale navíc také si při něm užijete spoustu zábavy, která může vaši rodinu ucelit. Pokud při dietě sportovat nebudete, shodíte více svaloviny, než tuku. Zaděláte si tak zbytečně na zdravotní potíže. Hubnutí s pravidelným pohybem je účinnější, rychlejší a zdravější.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies