Rovnátka - nový módní trend?

Rovnátka se stávají oblíbeným módním dopňkem. Dávno je nenosí jen děti a chlubí se jimi i leckteré celebrity. Nosit rovnátko není dávno ostuda. Ostudou je naopak nedokonalý chrup.

Rovnátka černé barvy

Časy se mění. Kdysi se majitelé rovnátek za svou zdravotní pomůcku styděli, teď se teenageři předháněji v jejich originalitě a barevnosti. Čím dál více si o rovnátka říkají i dospělí.

Rovnátka - kdy a jaké?

Zuby se dají narovnat v jakémkoliv věku, ale čím jste starší, tím déle to trvá. Konzervativní názory se boří a rovnátka se stávají módní záležitostí. Pokud toužíte více po narovnání zubů než po obdivu, můžete si pořídit zámečky průhledné, které téměř ani nejdou vidět. Barvu drátu, který zámečky spojuje, si můžete také vybrat (stříbrná nebo zlatá).

 

Jak rovnátka fungují

Drátky vám bude lékař pravidelně (tj. jednou měsíčně) utahovat a tím pomalu měnit polohu zubů na žádoucí. Náprava pevným rovnátkem trvá zhruba dva roky. Tzv. snímatelná rovnátka se používají méně, neboť jejich nošení je třeba po dobu tří až pět let. Zuby mají tendenci vracet se do původního stavu, proto jsou lepší rovnátka pevná, která se nesundávají.

 

Nasazení rovnátek

Stomatolog vám nejdříve udělá otisky zubů. Pak přijde na řadu samotné nasazení rovnátek. Trvá asi hodinu a rozhodně nebolí. Nepříjemné je pouze zvyknout si na nové těleso v ústech.

 

Omezení pro nositele rovnátek

Budete se muset vzdát žvýkaček, omezit tvrdá a těžko kousatelná jídla, aby se rovnátka neuvolnila. Zuby si budete muset čistit častěji a důkladněji.

 

Rovnátka v ústech celebrit

Rovnátka nosila slavná americká herečka Gwyneth Paltrow nebo zpěvačka Gwen Stefani. Ani Tom Cruise, idol ženských srdcí, by se dnes nemohl pyšně zubit na své fanynky, kdyby neprodělal nápravu svých zubů tímto účinným řešením.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies