Rozmazujte své tělo i duši

Zatímco dříve bylo myslet v prvé řadě na sebe považováno za sobecké, dnes už víme, že je to doslova nezbytné. Pouze šťastný člověk může totiž činit šťastnými i druhé.

Ležící žena relaxuje

Rozmazlujte své tělo – a milujte jej!

Vztah k vlastnímu tělu bývá u většiny žen problematický. Přitom je tím hlavním, co máme, jen díky němu můžeme v tomto fyzickém světě existovat. Jedné ženě vadí, že je příliš tlustá, druhé, že má malá prsa a podobně. Bláhově věříme, že modelky si ze svého těla mindráky nedělají. Ve skutečnosti je téměř každá žena se svou postavou nespokojená, a to bez ohledu na to, zda má či nemá „ideální“ míry. Jediným řešením je proto naučit se mít ráda své tělo takové, jaké je a přestat se srovnávat.

Uvědomte si, že bude na světě vždycky muž, kterému se bude líbit váš typ postavy a že každá postava je svým způsobem krásná. Pokud jsou vaše mindráky hluboce zakořeněné, pracujte na sobě pomalu. Učte se dotýkat bez rozpaků svého těla – například tím, že se každý den celá natřete tělovým mlékem (ne však stylem honem honem, ale hezky pomalu a uvědoměle). Dopřávejte si pravidelné masáže, zajděte si občas do sauny či do vířivky. Nevynechávejte ani kadeřníka a kosmetiku z důvodu, že už s vaší vizáží stejně nikdo nic nezmůže. Opak je pravdou! Péče profesionálů vám pozvedne sebevědomí a podtrhne to, co je na vás nejhezčí!

To, co skutečně potřebujete změnit, není vaše tělo, ale váš přístup k němu! Jakmile začnete mít ráda svůj „obal“, bude jednodušší přijmout i své skutečné Já – svou duši.

Jak rozmazlovat duši? Plňte si své sny!

Můžete mít dobře placenou práci, skvělého přítele a dům snů a přesto je možné, že vám bude cosi podstatného v životě chybět. Proč? Dokud není naplněná duše, nikdy absolutního štěstí nedosáhnete. Naplnit duši, vaši pravou podstatu, přitom není vůbec těžké. Stačí jen dělat to, co vás skutečně baví. Skoro každý den si upíráme svá přání a důvodů takového odpírání je vždy nespočet – nedostatek času, výchova, strach z mínění okolí a podobně. Rozum najde vždycky důvod, proč něco neudělat, proto dělejte, co vás napadne dříve, než se na vás svalí lavina argumentů. Udělejte to prostě hned! Máte například chuť si jít zaplavat, ale rozum vás peckuje: „Jsi normální? V tomhle počasí? Co když nastydneš!“ Teple se oblečte a vyražte. Uvidíte, jak budete nakonec ráda, že jste svou prvotní myšlenku poslechla.

Kromě těchto malých snů má ale duše každého člověka minimálně jeden velký. Splnit si jej znamená zažít pocit absolutního štěstí. Popřemýšlejte, u čeho se tetelíte blahem, jakou činnost byste dělala nejraději pořád. Možná jste si už jako malá přála stát se zpěvačkou, být vychovatelkou ve školce nebo třeba zdolat nejvyšší horu světa. Jenže.. člověk míní, život mění a vaše sny se staly jen fantazií zamlženou v oparu času.

Možná neumíte zpívat tak dobře, abyste vystupovala na koncertech se svou kapelou. Můžete si ale občas zazpívat na caruso show, vystupovat na malých kulturních akcích nebo zpívat vokály. Možná jste se kvůli rodičům dala na práva, ačkoliv toužíte po práci s dětmi. Ani zde neexistuje žádné ale – dětem se můžete věnovat i jako dobrovolník v dětských domovech. Možná se bojíte, že na nejvyšší horu světa už nemáte kondici. Ode dneška však můžete každý víkend zdolat jednu horu a postupně zvyšovat svou zátěž – až si na Mt. Everest troufnete.

Pamatujte - překážky existují jen ve vaší hlavě!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies