Ryby - jsou vhodné při hubnutí?

Optimální je zařazovat do jídelníčku co největší množství druhů ryb - jednou týdně je vhodné koupit čerstvou nebo zmraženou rybu, jednou nebo dvakrát týdně zařadit některý z rybích výrobků. Ryby jsou zdravé, ale jsou vhodné i při hubnutí?

Grilovaná ryba s letním salátem

Konzumace ryb při hubnutí

Při hubnutí se mnoho lidí obává, že se konzumaci ryb musí obloukem vyhýbat. Ryby sice obsahují vyšší množství tuku a energie, ale obavy jsou neopodstatněné.

Ryby jsou naprosto skvělým zdrojem kvalitních bílkovin (ty jsou při hubnutí velmi důležité, zabraňují odbourávání svaloviny). Rybí maso zásobuje organismus vitamíny B, A a D a minerálními látkami jako jsou zinek a jód.

Ryby jsou při hubnutí prospěšné

Řada lidí při hubnutí vybírá jen potraviny s nejnižším obsahem tuku a v rámci ryb preferuje například treskovité ryby. Treska je sice zdrojem jódu, ale tuk ryb potřebujeme pro jejich specifickou část, Omega - 3 nenasycené mastné kyseliny. Doporučená denní dávka je 1,1 g pro ženy a 1,6 g pro muže.

Ryby obsahují omega - 3 nenasycené mastné kyseliny

Omega - 3 nenasycených mastných kyselin přijímá většina z nás velmi málo. Vyskytují se jen v několika málo potravinách (lněné semínko, ořechy).

Nejlepším zdojem Omega - 3 nenasycených mastných kyselin jsou mořské ryby. Omega 3 - nenasycené mastné kyseliny se často vyskytují ve formě doplňků výživy pod názvy DHA a EPA.

Co všechno umí

  • jsou důležitou složkou prevence srdečně-cévních chorob
  • mají schopnost bránit tvorbě krevních sraženin (trombů)
  • mají protizánětlivý efekt v organismu
  • pomáhají v terapii autoimunitních onemocnění (Crohnova choroba, roztroušená skleróza)
  • u dětí napomáhají rozvoji mozkových funkcí
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies