S dítětem v kanceláři? Proč ne.

Čekáte přírůstek do rodiny a zatím si nejste jistá, zda chcete zůstat doma na mateřské nebo si zaparkovat kočárek s miminkem do kanceláře? Proč ne, chce to jen dobrý plán. Důležitá je organizace času, pevná pravidla a všechno půjde jako po másle.

Miminko hladící maminku, která drží mobilní telefon u ucha

Být supermatkou

Šikovná maminka zvládne péči o dítě i práci. Nikde není řečeno, že matkou musíte být 24 hodin denně. Není tak důležité kolik času s dítětem budete trávit, ale spíše to, jakou hodnotu má čas strávený s dítětem. Pro dítě rozhodně bude lepší vyrovnaná, sebevědomá maminka, která si s radostí odskočí do práce, než vyčerpaná matka se slzami na krajíčku. Pokud do práce jít chcete, rozhodně to udělejte a vykašlete se na reakce a výčitky zbytku rodiny a okolí. Nejdůležitější je vaše spokojenost a spokojenost dítěte.

danielabarbosa.blogspot.com

Jde to dohromady

Z počátku to asi bude náročnější, jak časově, tak i finančně, ale časem se vše urovná a bude to harmonicky fungovat. Budete muset počítat s pomocí babiček, chůvy či soukromých jeslí. Zkuste to, určete si limit, který budete věnovat práci a čas, který bude určen dětem či dítěti. Bezchybná organizace bude vašim největším úspěchem. Pište si, vše co musíte udělat a postupně úkoly zdolávejte, budete na sebe pyšná.

Home ofiice

Zkuste se v práci zeptat, zda by bylo možné vzít si home office aspoň dvakrát do týdne, nebo upravit hlavní pracovní poměr na poloviční úvazek. Statistiky tvrdí, že matky pracující šest hodin denně, udělají více práce než jejich bezdětné kolegyně. A proč Protože opravdu pracovat chtějí. Práce na poloviční úvazek je tou nejlepší cestou a navíc na ni máme ze zákona nárok.

Nestyďte se!

Musíte být perfektní mámou i pracující ženou, ale nikde není psáno, že musíte být také uklízečkou, pračkou, myčkou nebo kuchařkou na plný úvazek. S klidným svědomím si zaplaťte hospodyni, která jednou za týden dá váš byt do pořádku. Klidně zapojte i partnera. Opravdu není za co se stydět, navíc dnes tuto možnost využívá více žen, než si umíte představit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies