S vitamínem C budete blíž kráse

Vitamín C se přidává do mnoha krémů, které se starají o to, aby naše pleť byla zářivá a mladistvá. Není se taky čemu divit, když uchovává pružnost pleti, reguluje tvorbu pigmentu, udržuje vlhkost a to není zcela vše, co vitamín C dokáže…
Citrony v míse

Zrohovatělá kůže

Pokud natřete zrohovatělou kůži na Vašich chodidlech šťávou z citrónu nebo limetky, nebude mít šanci. Ovocná kyselina zrohovatělou pokožku osvěží a ztvrdlé partie budou jemné.

Hladká pokožka

Různé nečistoty ve vzduchu napadají buňky v pokožce a ta pak předčasně stárne. Pomocí vitamínu C, který se řadí mezi antioxidanty, se tyto nečistoty drží od pleti a ta zůstává mladá.

Lesklé vlasy

Pokud chcete, aby Vaše vlasy měly více lesku a pružnosti, tak jim po umytí dopřejte citrónovou kúru (citrónová šťáva + šálek vody) a nechte působit 15 minut. Poté vlasy opláchněte vodou.

Celulitida

Při odstraňování celulitidy není dobrým pomocníkem pouze sport, ale také nízkotučná strava s dostatkem vitamínu C.

Posílení imunity

Pokud prožíváte hektické období, jste nachlazení nebo trpíte nedostatkem spánku je vitamín C pro Váš organismus nezbytný. Je dobré, přijímat ho ve větších dávkách v ovoci nebo zelenině.

Dobrá nálada

Vitamín C příznivě ovlivňuje produkci hormonů, čímž přispívá k dobrému spánku, vyšší koncentraci, zvládnutí stresu i vyrovnanému duševnímu životu.

Hubnutí

Vitamín C pomáhá při řízení látkové výměny a zároveň ji aktivuje. Bez tohoto vitamínu by nefungovalo spalování tuků v buňkách. A navíc, pokud spojíte pohyb s vyváženou životosprávou, může vitamín C uvolnit i nadbytečný tuk.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies