Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Salát z pampelišek

Zatím se jaro projevuje úplně jinak než bylinkami. Místo kabátů nosí holky kraťasy, roste tráva a kvetou stromy, ale ještě nejsou vidět ani kopřivy ani pampelišky.  Takže podle toho, co poroste jako první a co se vám podaří nasbírat, udělejte něco opravdu jarního.  Možná to bude, jako v nastole.eu, salát z pampeliškových listů.

Pampeliška na louce

kvetoucí pampeliškaZatím se jaro projevuje úplně jinak než bylinkami. Místo kabátů nosí holky kraťasy, roste tráva a kvetou stromy, ale ještě nejsou vidět ani kopřivy ani pampelišky.  Takže podle toho, co poroste jako první a co se vám podaří nasbírat, udělejte něco opravdu jarního.  Třeba salát z pampeliškových listů.

Salát z pampelišek.

Na 2 porce nasbírejte aspoň dvě plně hrsti těch nejkřehčích pampeliškových listů. Pořádně je opláchněte a pokud je strčíte do ledničky, klidně vám vydrží čerstvé na salát i týden. Dále budete potřebovat jednu kedlubnu. V receptech se jí říká brukev, ale ještě jsem opravdu neviděl člověka říci: "Brukev." Takže... Kedlubnu nastrouháte na jemném "sýrovém" struhadle a přidáte trochu jemně nasekané cibulky. Okapané pampeliškové listy nakrájíte na jemné proužky a dochutíte zálivkou, kterou tak "zpropagoval" v televizi pan Polreich: 3 lžíce kvalitního oleje a 1 lžíce balzamikového octa. Dochutíte solí, cukrem, pepřem a případně dalšími čerstvými bylinkami, promícháte a necháte chvíli odstát. A je to ono! Úplně před sebou vidím ten pampeliškový salát doplněný a o překrájená cherry rajčátka  servírovaná s úsměvem  a láskou k životu třeba k milánským špagetám nebo italskému rizotu. Tato varianta je pro mě už navždy "dolce far niente."  Nenechte se zmást!  Není to nic nedosažitelného. Tak totiž chutná pravý život.


Na salát z pampeliškových listů - 2 porce - budete potřebovat:

Pampeliškové listy jarní a jemné     asi dvě hrsti
kedlubna   1 kus
Olej               3 lžíce
balsamikový ocet    1 lžíce
cibulka jemně nakrájená    podle chuti
cherry rajčátka  4 ks stačí

Na dochucení cukr, sůl, pepř

Dobrou chuť!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.