Sálová kopaná - futsal

Hlavní rozdíl mezi fotbalem a futsalem je, že futsal se hraje v uzavřené místnosti a tudíž je možné hrát jej kdykoliv, i v zimě. Pravidla futsalu vymyslel sportovec Juan Carlo Ceriani, ale věhlas nového sportu brzy dorazil i k nám.
Fotbalový míč ve tmě

Futsal - fotbal trochu jinak

Futsal neboli sálovou kopanou hrají proti sobě dva týmy po pěti hráčích, z nichž jeden je brankář. Hraje se dvakrát dvacet minut s desetiminutovou přestávkou a vyhrává tým, který vstřelí větší počet branek.

Jak futsal vznikl

Futsal je jedním z nejoblíbenějších sportů v Brazílii, ale vznikl v uruguayském Montevideu, když sportovec Juan Carlo Ceriani navrhl pravidla pro fotbal v pěti hráčích na hřišti bez postranních mantinelů. Brzy se stal oblíbený po celé Jižní Americe.

Futsalové závody

V současné době je futsal pod záštitou FIFA a hraje se téměř po celém světě. První mistrovství světa se uskutečnilo v Sao Paulu v roce 1982 a vyhrála Brazílie. Futsal neboli sálovou kopanou hrají proti sobě dva týmy po pěti hráčích, z nichž jeden je brankář. Hraje se dvakrát dvacet minut s desetiminutovou přestávkou a vyhrává tým, který vstřelí větší počet branek.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 1.7 Počet: 10 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies