Samoopalovací krémy a samoopalovací nástřik

Přirozeně zlatavé opálení získáte pomocí aplikace samoopalovacíh krémů za pár hodin po aplikaci, novinkou je tzv. samoopalovací nástřik. Pro vaši pokožku jsou tyto metody přínosnější než návštěva solárií či pobyt na slunci.

Žena s roztaženýma rukama u vody

Princip účinku samoopalovacích krémů

Samoopalovací krémy obsahují zabarvující složku, hydratační a další pěstící látky. Díky tomu pleť nejen tónují, ale i ošetřují. A protože působí jen na povrchu jsou naprosto neškodné.
Většinou se účinek objeví za jednu až tři hodiny po aplikaci, nevýhodou je, že do týdne úplně vymizí.
Pokud vaši pokožku samoopalovací přípravek vůbec nezabarví, patříte nejspíš k 15 procentům lidí, jejichž kůže s tímto druhem samoopalovacíh produktů nedokáže reagovat.
Přesto se těchto výrobků vzdát nemusíte, jen zkuste jiné varianty jako tónovací krém, gel či pudr.

Jak nanášet samoopalovací krémy

  • Samoopalovací přípravek nanášejte vždy na čistou, peelingově ošetřenou pokožku. Krém si zejména na kolena a lokty roztírejte jen v tenké vrstvě a obočí i linii vlasů se úplně vyhněte.
  • Obavy z nežádoucího zabarvení (při nanesení velkého množství) ihned začněte řešit. Přebytečné množství odstraňte vatovými tampony a po každém použití samoopalovac9ho prostředku si důkladně umyjte ruce.
  • Než docílíte požadovaného stupně opálení, aplikujte krém denně. K udržení zlatavé barvy pak postačí jednou týdně.

Čeho se vyvarovat při aplikaci samoopalovacích krémů

  • Před aplikací samoopalovacího krému nepoužívejte mastný krém. Přípravek by se hůře roztíral a vaše pokožka by byla opálena nerovnoměrně.
  • Dejte si pozor na oblékání těsně po aplikaci. Váš oděv mohou pozlobit hnědé skvrny.
  • Také se vyhněte kontaktu s vodou, a to po dobu tří hodin.
  • Nespoléhejte se na samoopalovací přípravky jako ochranu před slunečním zářením. Většinou žádné UVA ani UVB filtry neobsahují.

Novinkou je samoopalovací nástřik

Samoopalovací nástřik je taktéž vhodný pro všechny, kteří potřebují dosáhnout atraktivního bronzového opálení během několika hodin.
Ideální je pro příležitosti jako svatby, módní přehlídky, večírky nebo jen pro dobrý pocit z atraktivního opálení. Intenzita jednoho nástřiku odpovídá přibližně osmi návštěvám běžného solária.
Dále je vhodný pro ty, kteří mají problémy s opalováním na slunci nebo v soláriu, nechtějí nebo nemohou vystavovat pokožku UV záření, těhotné ženy apod.
Při aplikaci samoopalovací emulze na pokožku dochází k reakci s aminokyselinami horní vrsvy pokožky, což způsobuje její zhnědnutí, nedochází k aktivaci melaninu. Tento pincip je tak naprosto odlišný od opalování na slunci nebo v soláriu, kde jsou využívány účinky UV záření. DHA neproniká kůží do těla, nejsou známy žádné toxikologické účinky, proto se jednoznačně jedná o nejzdravější formu opalování společně se samoopalovacími přípravky.
Opálení má intenzivní přirozenou hnědou barvu, účinek je patrný již po třech hodinách a postupně dále tmavne. Pokud je požadovaný odstín dostačující, nástřik se osprchuje a dále netmavne.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies