San Francisco

San Francisco, město v americkém státě Kalifornia, je ze tří stran obklopené Pacifikem. Abyste se do města dostali, musíte přejet některý ze zdejších mostů. Nejznámější je Golden Gate, úchvatný svou velikostí.
Golden Gate Bridge v San Franciscu

San Francisco a historie

San Francisco bylo založeno v r. 1776 španělskými františkány a jmenovalo se tehdy Yerbo Buena. Ke spojeným státům se přiřadilo teprve v polovině 19. století. Prudký rozvoj města nastal v oddobí zlaté horečky. San Francisco bylo centrem kultury hippie. Byla zde založena Organizace spojených národů.

San Francisco a turistické cíle

Průliv Golden Gate

Tzv. Zlatá brána odděluje Sanfranciský záliv od Tichého oceánu. Golden Gate vznikl poklesem zemských ker na okraji zlomového pásma San Andreas. Přes průliv vede most Golden Gate Bridge.

Golden Gate Bridge

Tento most je symbolem San Francisca. Je dlouhý více než 2,7 km a vysoký 67 metrů. Právě on je hlavním cílem všech zdejších turistů. Most je určen pro pěší i pro řidiče automobilů.

Golden Gate Park

Zde nejdete nejhezčí přírodu. Park si můžete prohlédnout pěšky nebo na kole.

Světové čtvrtě

Díky migračním přílivům v minulosti je složení populace velmi rozmanité. Potkáte zde hlavně mnoho číňanů, pro které je zde zřízeno čínské městečko China Town. V San Franciscu najdete dokonce i český podnik Café Prague, kde výborně vaří česká jídla.

Ostrov Alcatraz

Tento ostrov je známý pro zdejší věznici, která byla svého času považována za nejpřísnější na světě. Vězněni zde byli ti nejnebezpečnější zločinci severní Ameriky. Mříže byly vyrobeny z oceli, která se nedala přepilovat. V žádné cele nebyl víc než jeden vězeň. Vstup na jednotlivé části věznice byl jištěn tak důmyslným systémem, že byl prakticky nemožný jakýkoliv pokus o útěk. Vězni na sebe nesměli mluvit a za porušení zákazu následovaly tvrdé tresty.

Cable car

je vozidlo poháněné do kopce pomocí lana. Velká část města je totiž postavena na kopcovitém terénu.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies