Santalové dřevo (nejen) pro kosmetický průmysl

Santalové dřevo je nezbytnou součástí mnoha olejů, parfémů a dalších kosmetických výrobků. Jeho blahodárné účinky jsou nezaměnitelné. Proč nám tak santalové dřevo učarovalo?

Ruka s dlátem vyřezávající do dřeva ornamenty

Santalové dřevo jako pomocník zdraví

Santalové dřevo má nezměnitelné vlastnosti, proto se hojně používá i proti nemocem, nebo jako prevence pro naše zdraví. Santalové dřevo má antidepresivní účinky, působí proti neduhům z nachlazení, používá se i při chronických zánětech močového, pohlavního a dýchacího ústrojí.

Kosmetický průmysl hojně využívá santalové dřevo

Cenné vlastnosti dřeva jsou hojně využívány v kosmetickém průmyslu. Santalové dřevo je oblíbené nejen pro svou smyslnou dřevitou vůni, která má afrodiziakální účinky, ale také olej ze santalového dřeva je součástí pěsticích olejů, aromatických olejů a parfémů, které dodají to správné aroma.

Santalové dřevo pro každý typ pleti

Santalovým dřevem se odvděčíte také všem druhům pokožky. Je vhodný nejen pro suchou a dehydrovanou pleť, ale také se hodí k péči pro mastnou pleť. V aromaterapii je santalové dřevo ceněno pro schopnosti zklidňovat psychiku, navodit příjemnou atmosféru, zmírnit stres a úzkost.

Jako suvenýr z Indie

Santalové dřevo se stává synonymem pro Indii, kde můžeme najít výrobky ze santalového dřeva v nejrůznějších obchůdkách a na tržištích. V Indii je továrna na výrobu oleje ze santalového dřeva, která patřím k ojedinělým svého druhu na celém světě. Ze santalového dřeva můžete pořídit dokonce i sošky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies