Sauna jak ji neznáme

Účinky ani charakterem se tradiční finské sauně, kterou znáte, žádná jiná procedura sice nevyrovná, ale koupelí, které se jí více či méně podobají, existuje po celém světě řada.

Čtyři ženy opřené hlavami k sobě

Netradičními "příbuznými" klasické sauny jsou:

Sauna jinak - ruská baňa

Jde o parní lázeň, v níž se tropického klimatu dosahuje častým poléváním volně ležících kamenů(zahřívají se na 45 až 60 stupňů). Návštěva ruské bani je obvykle spojena se šleháním březovými metličkami a ošetřováním pokožky medem.

Sauna z jihu Evropy - řecká parní lázeň

V řecké parní lázni se dočkáte zhruba 45 stupňů teplého, stoprocentně vlhkého vzduchu. Ten Vám dokonale pročistí dýchací cesty a pokožce propůjčí zdravě narůžovělý vzhled.

Sauna po Italsku - římské tepidarium

Při proceduře nazvané římské tepidarium výborně zregenerujete organismus. Kromě vyhřátých kachlí v místnosti s teplotou vzduchu 30 až 40 stupňů, kde lze vydržet dlouhé hodiny, se zde dočkáte i cvrlikání ptáků či barevného osvětlení sloužící k dosažení maximální relaxace.

Turecká sauna hamam

Při mírně vlhkém, 45 stupňů teplém vzduchu se tělo nejdříve 30 minut rozehřívá. Poté mu je na teplém mramorovém stole dopřáno mýdlové masáže a peelingu žíněnou rukavicí.

Sauna po arabsku - arabský rasual

Potní místnost vyhřátá bylinnými parami na 50 stupňů, vlhkost vzduchu se pohybuje okolo 80 procent. Při arabském rasualu se kůže potírá hlinitými pastami a poté pěstícími oleji.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies