Sauna Vás zbaví celulitidy

Chcete být do letních šatů štíhlá a bez celulitidy? Vydejte se do sauny! Zbaví vás několika kil a pomůže vám s detoxikací organismu.

Pomůcky k saunování

Sauna vás připraví na invazi virů

Odmalička slýcháváme, jak je střídání teplot zdravé a jak otužování pomáhá předejít návalům chřipkové epidemie a jiných virových onemocnění. Studená domácí sprcha je fajn, ale saunování s ledovou tečkou je několikanásobně efektivnější a zdravější. Pokud jste saunu prozatím nevyzkoušeli, podívejte se s námi na několik důležitých rad, které byste měli při každé návštěvě sauny dodržet. Dozvíte se také, jaké blahodárné účinky na vás sauna bude mít.

Pro koho je sauna vhodná?

Saunu může v podstatě využít kdokoliv, není věkově omezena. Máte-li však pochybnosti, obraťte se na svého lékaře a vhodnost saunování s ním konzultujte. Do sauny byste rozhodně neměli chodit s alkoholem v krvi, s plným ani s prázdným žaludkem a dehydrovaní. Saunu byste neměli navštěvovat ani v případě, že máte potíže se srdcem, vysoký krevní tlak nebo virové onemocnění.

Lázně pro vaši pokožku

Celulitida je jedním z nejhorších a nejobávanějších přízraků žen každého věku. Postihuje ženy štíhlé i s nadváhou. Její příčinou bývá nezdravá životospráva, kouření, konzumace alkoholu, přemíra kávy a žádný nebo minimální pohyb. Tělo je doslova plné toxinů a projevuje se právě touto pomerančovou kůží. Sauna je jedním z mnoha pomocníků při odstraňování celulitidy a v kombinaci s lymfodrenáží či jiných cílených masáží.

Při saunování se vaše tělo zbaví zhruba půl litru tekutiny, která obsahuje škodlivé toxiny, ale také důležité minerály. Proto je nutné během této procedury tekutiny pravidelně doplňovat (nejlépe neslazenou a neperlivou vodou). Sauna má blahodárné účinky i na svalovou hmotu, kterou po namáhavém dnu prohřeje a uvolní.

Není sauna ve vašem městě?

Řešení se najde i pro ty z vás, kteří saunu nemají možnost navštívit z důvodu její absence či nedostatku času. Máte-li dostatečnou finanční rezervu, saunu si můžete nechat instalovat ve vašem domě nebo na zahradě specializovanou firmou a nebo si zakoupit sauna oblek, který se vyrábí v několika variantách.

Pamatujte, že pouhé saunování vás celulitidy nezbaví úplně. Je nutné dodržovat pravidelný pohyb, stravovat se zdravě a mít stále dostatečný přísun tekutin, aby byl vás organismus schopen toxiny odplavit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies