Saunováním otužíte nejen tělo, ale i ducha

Pořídit si saunu domu vyžaduje nemalé množství peněz. Pokud tedy nejste v “balíku”. Nebo možná máte dostatek peněz, ale momentálně nemáte prostor na umístění sauny. Nezoufejte. Můžete si občas zajít do lázní. Sice tam nemáte takové soukromí, ale určitě své tělo potěšíte. Nechte se hýčkat a udělejte něco pro své zdraví. Podívejte se s námi, kolik výhod saunování přináší.

Saunování prospívá našemu zdraví

 

6 nesporných výhod saunování aneb proč byste měli chodit do sauny pravidelně

 

  1. Chcete očistit své tělo od škodlivých těžkých kovů? Pak zkuste saunování, které je nejlepším a nejbezpečnějším způsobem, jak toho dosáhnout. Při vysokých teplotách se vaše tělo prohřeje a spustí očistný proces, což znamená jediné - začnete se potit. S potem však budou z vašeho těla odcházet i těžké kovy jako je nikl, rtuť, měď, olovo a další chemikálie. Pokud si tedy chcete zachovat pevné zdraví, pravidelné zbavování těžkých kovů je zcela zásadní.
  2. Pravidelným saunováním rozpohybujete a posílíte imunitu. Jelikož se v sauně vystavíte zvýšeným teplotám, tělo spustí přirozený proces hojení. To znamená zrychlení krevního oběhu, nastartuje to tvorbu bílých krvinek, které tělu pomáhají v boji s viry a infekcemi, a buňky budou distribuovat větší množství kyslíku.
  3. Veškerá energie a chuť do života vychází zevnitř. Saunováním zregenerujete tělo a také zamezíte poškození svalstva. Pro tělo to bude příjemný trénink, při kterém se protáhnou všechny svaly.
  4. Díky zvýšené teplotě se do těla vyplaví obrovská dávka endorfinu, díky čemuž se naše nálada zlepší. Endorfin působí i jako analgosedativum, což tlumí bolest, zklidňuje mysl a navozuje pocit relaxace. Také pomáhá obnovit duševní vyrovnanost a také se zbavíte stresu.
  5. Když se po pobytu v sauně ochladíme ve studené vodě, zvýší se tím hladina endogenních detoxifikačních enzymů a dokonce i hladina růstového hormonu. Takové látky jsou odpovědné za růst a produkci nových buněk. Obnovují tedy buňky, což prospívá celkové vitalitě těla.
  6. Další výhodou saunování je zlepšení koncentrace, zvýšená mentální kapacita, obnova kognitivního zdroje a lepší soustředěnost. V sauně, při krátkodobém zvýšení teploty, se mozek dostane do stavu neurogeneze, při němž vznikají nové mozkové buňky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies