Sebevražda - řešení?

Kurt Cobain, Marilyn Monroe, Ernest Hemingway - zářivé příklady těch, kteří i přes svou slávu něco nezvládli. Sebevraždy se řadí mezi tři hlavní příčiny úmrtí žen i mužů a v současnosti jsou nejohroženější skupinou mladí lidé... více se dozvíte zde.
Lidé ve světle reflektorů

Počet sebevražd

Světová zdravotnická organizace (WHO) zveřejnila některé údaje. Sebevraždy představují světovou míru úmrtnosti 16 osob na 100 000 lidí neboli jednu smrt každých 40 sekund. Míra sebevražedné úmrtnosti se v průběhu posledních 45 let celosvětovězvýšila o 60%.
Sebevražda se nyní řadí mezi tři hlavní příčiny úmrtí u žen i mužů mezi 15. a 44. rokem lidského věku. Mladí lidé jsou v současné době nejohroženější skupinou ve třetině všech zemí. Odhaduje se, že počet pokusů o sebevraždu je 20krát vyšší než počet dokončených sebevražd.

Sebevraždy - ženy versus muži

Američtí vědci zjistili

  1. Sebevraždu jako způsob řešení problému volí spíše muži.
  2. Ženy dávají při sebevražedném pokusu přednost šetrnějším metodám, které však častěji selžou.
  3. Muži, kteří jsou rozhodnuti skoncovat se životem, nejčastěji sáhnou po pistoli, ženy volí předávkování léky nebo otrávení.
  4. Způsob sebevraždy zastřelením, utopením nebo oběšením používají o 20% procent více muži než ženy.
  5. Ženy často páchají takzvané demonstrativní sebevraždy, při kterých nemají v plánu se zabít, ale chtějí na sebe jen upoutat pozornost.
  6. S životem lidé koncují nejčastěji v pondělí. V sobotu je sebevražd úplně nejméně.

Sebevraždy známých osobností

Marilyn Monroe

Marilyn zemřela 5. srpna roku 1962 po předávkování léky na spaní, bylo jí pouhých šestatřicet let. Okolnosti její smrti jsou po mnoho let předmětem řady spekulací a existuje několik verzí od sebevraždy po vraždu.

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway trpěl častými depresemi. V roce 1961 pravděpodobně spáchal sebevraždu (zastřelil se), nezanechal po sobě žádný vysvětlující dopis.

Kurt Cobain

Kurt Cobain pravděpodobně sebevraždu uskutečnil 5. dubna 1994, kdy si vložil do úst pistoli a stiskl. Na rozloučenou zanechal vzkaz adresovaný Courtney a malé Frances Bean: „Miluju vás,miluju vás“.

Sebevražda - řešení problému?

Nepropadejte depresím, neházejte vše za hlavu, nevzdávejte dar žít. I vy se připojte ke Světovému dni prevence sebevražd. Kdy? 10. září.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies