Sex a sexuální abstinence

Vědecké údaje říkají, že člověk myslí intenzivně na sex skoro pořád. Průměrně jednou za 5 minut. Ale platí to u vás? Možná si říkáte, že vlastně nejste normální, když na vás sexy myšlenky přijdou třeba jen dvakrát denně nebo vůbec.
Muž objímající ženu

Pravidelný sex je na škodu

Budete se milovat nebo půjdete raději spát? Většinu mužů nějaké objímání a mazlení nezajímá a vy tak máte jedinou variantu. Ta vás časem může omrzet a spánek bude pro vás lepším řešením.
Stává se, že partner navrhne dny, kdy se budete pravidelně milovat. Návrh v každém případě odmítněte, Pravidelnost je zabijákem chuti na sex a hlavně vášně. Partner vám může oponovat, že je přece normální milovat se několikrát týdně (všichni v okolí se tváří, že je pro ně sex každodenní záležitostí). Promluvte si s kamarádkou, uvidíte, že i ona vám dá za pravdu, že i když je s partnerem vše v pořádku, dokáže žít bez sexu i několik měsíců.

Žena, muž a sex

Muži myslí jinak než ženy. Četnost milostných styků často v partnerských vztazích způsobuje problémy. Možná se to týká i vás. Partner vám vyčítá, že spolu skoro nespíte (přitom se milujete dvakrát týdně, ale nepravidelně). Muž si myslí, že sexuálně abstinuje, protože slýchává zážitky kamarádů (ti mají sex třikrát denně), čte v tisku (sex každý den je základ kvalitního života). A muž porovnává - sexuální četnost styků s vámi mu pak přijde jako nenormální.

Je sexuální abstinence k „něčemu”?

Někteří lidé sexuálně abstinují i několik let a vůbec jim to nevadí. Ti s větší potřebou sexu potřebují pravidelný sexuální kontakt a bez něj se cítí frustrovaní. Pravidlem je, se nesmíte nechat k ničemu nutit. Nesrovnávejte svůj sexuální život s ostatními (každý je jinak náruživý). Milostný život by měl být zábavou, ne povinností. Sexuální styky v číslech jsou nesmyslem, určit hranice nelze. Lidé bez pravidelného sexu se mohou cítit díky těmto údajům méněcenní a úplně zbytečně.

Co z toho plyne? Klidně sexuálně abstinujte, v mnohých případech to obnoví vaši touhu po partnerovi. Do ničeho se nenuťte a sex si dopřejte jen když máte zrovna chuť. Četnost není důležitá - kvantitu nahraďte kvalitou. K čemu budete sexuálně aktivní každý den, když si to vlastně neužijete?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies