Sex jako sport?

Máte málo pohybu, ale zaměstnáváte své tělo každodenně jinou příjemnější činností? Pokud máte pravidelný sex - vyhráli jste. Své tělo zatěžujete stejně jako např. u aerobiku a ještě budete spokojenější..

Odhalené ženské nohy

Sex jako sport?

Sportovat nemusíte jen proháněním se v tělocvičnách a na nejrůznějších náčiních. Sex, který přináší příjemné okamžiky, může stejně dobře zastoupit i jiný sport. Účinky sexu jsou dokonce mnohem příznivější, než předpokládáte.

Sex jako sport – jaká je účinnost?

Psychoanalytici už v minulém století tvrdili, že „sexování“ udržuje člověka v kondici. Sex má podle mnoha vědeckých výzkumů pozitivní vliv na naše zdraví. Pomáhá zlepšovat činnost srdce, zlepšuje imunitní systém, tlumí bolest, přispívá k dlouhověkosti, příznivě působí na naše psychické zdraví.

Sex jako sport – ale příjemný

I když se to nezdá, tak sex sám o sobě je celkem namáhavou aktivitou, která se blíží aerobnímu cvičení. Člověk při něm spálí asi 880 kilojoulů, což se rovná asi 30 minutám namáhavého běhu. Muži, kteří mají pravidelný sex jsou méně náchylní k infarktům. Teplo uvolněné při pohlavním styku kromě toho rozšiřuje cévy a zvyšuje průtok krve. Odpadní látky se rychleji vylučují, protože srdce bije intenzivněji. Milováním se více bráníme proti infekcím.

Sex jako sport a lék

Sex nám dovoluje se zbavit nepříjemné zátěže, pomáhá zahnat stres, umožňuje dočasně zapomenout na bolest. Navíc se během této činnosti vylučuje více endorfinů, které dodávají lepší náladu a energii. Endorfiny jsou také účinnější než běžné léky proti bolestem hlavy. Že by se ženy neměly už na co vymlouvat?

Sex jako sport a pravidelnost

Sex je přirozenou součástí života každého dospělého člověka. Nemusíme se tolik nutit a přemáhat – jako třeba u jiných sportů. Čím jsou partnerské vztahy harmoničtější a čím je sex pravidelnější, tím lépe. Je to taková vstupenka pro delší a spokojenější život. Je známo, že ženatí muži a ženy žijí déle a méně často trpí depresemi než lidé bez partnerů. Je to ale proto, že si užívají více sexu a lásky, nebo proto, že pozitivní mínění od druhého zvyšuje psychickou stabilitu?

Sex jako sport – stačíme si i sami

I pokud jste bez partnerů nezoufejte. Stále máte k dispozici náhradu – masturbaci. Například starší muži, kteří masturbují, trpí depresemi podle vědců méně často než jejich vrstevníci, kteří to nedělají. Vyplavují se totiž endorfiny – známé „hormony štěstí”. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies