Sex koučink – přirozená cesta k rozvoji a naplňování vašeho sexuálního života

Je u vás doma dlouhodobě téma sexu tabu? Cítíte, že váš partnerský, milenecký i jakýkoli jiný druh sexu není v pořádku, ale nedokážete s tím nic udělat? Potom je čas, představit sex koučink.

Malina na ženském prsu

Sex koučink – přirozená cesta k rozvoji a naplňování vašeho sexuálního života

Je u vás doma dlouhodobě téma sexu tabu? Cítíte, že váš partnerský, milenecký i jakýkoli jiný druh sexu není v pořádku, ale nedokážete s tím nic udělat? Někdy máte dokonce pocity viny, že si na sex ve skutečnosti vlastně jen hrajete, protože chcete, aby Váš partner byl spokojený? Máte problémy s dosahováním orgasmu nebo si dokonce myslíte, že nemít orgasmus je normální? Chtěli byste objevit sami sebe jako sexuální bytost, která se v sexu cítí přirozeně a příjemně? Cítíte, že potřebujete změnit něco sami v sobě nebo okolo vás a připadá vám, že jste na řešení tohoto problému sami? Potom je čas, představit sex koučink.

Co sex koučink znamená?

Sex koučink je u nás poměrně nový pojem, ve světě už je to ale celkem rozšířená forma služby s cílem prohloubit znalosti a dovednosti klientů v sexuální oblasti. Tento obor vychází původně z přístupu Masterse a Johnsnové, kteří už v 60. letech prosazovali zlepšování smyslové a tělesné komunikace partnerů. Sex koučink ale také zahrnuje východní přístupy, jako je jóga a tantra, zaměřené na relaxaci a uvolnění. Sex koučink si lze představit jako rozhovor či formu spolupráce při tělesných cvičeních s druhým člověkem, párem nebo skupinou. Lze si ho také představit jako cestu k rozvoji vztahů, hlubokých intimních a smyslových prožitků, dovedností a schopností. Kouč dokáže během nenásilného rozhovoru vést člověka směrem, kdy si začíná uvědomovat sám sebe, své pocity, potřeby, přání a tužby, ale také své možnosti a schopnosti. Sex koučink dává každému prostor si o sexu otevřeně promluvit, uvědomit si, jakou roli v jeho životě hraje. Pomáhá projevit otevřeně své touhy a přání a také zjistit, že na ně má skutečně každý právo, zároveň motivuje a pomáhá k jejich naplnění. Sex koučink umožňuje realizovat v životě změny, které vedou ke spokojenosti v sexuálním životě. Komplexní přístup zahrnuje práci s tělem, duší, myslí a energií.

Sex koučink je určen pro ženy i pro muže, ať už mají partnera nebo ne. Ženám například dodává odvahu rozvíjet a objevovat vlastní sexuální vyjádření, pomáhá jim zvládnout umění užívat si rozkoš bez obav a předsudků, nabízí také cestu k sexuální extázi. Mužům pomáhá například při poruchách erektivity, potížích s předčasnou ejakulací, při překonávání vnitřních zábran a zvyšuje jejich sebevědomí v sexuální oblasti. Mnoho konkrétních obtíží vzniká právě ze stresu, neznalosti a neschopnosti si uvědomit, že problém není vlastní nedostatečnost, ale třeba jen psychologická bariéra vzniklá v dětství, dospívání či nezdravém partnerském vztahu z různých příčin.

Sex koučink podává pomocnou ruku i dvojicím. Pro některé páry není snadné o sexu otevřeně komunikovat a odhalit problémy, a proto je tady sex kouč, který usnadňuje jejich vzájemný rozhovor, vede pár k přirozenému vyjádření pocitů a společně s ním odhaluje tužby a přání, která skrývají třeba již řadu let. Jejich dlouhodobé nenaplňování a nespokojenost vede například ke zbytečné nervozitě, nedůvěřivosti, podrážděnosti, či dokonce ke zhoršování kvality citového vztahu. Kouč navíc pracuje s energiemi obou partnerů a pomáhá jim objevovat a nacvičovat nové sexuální praktiky bez stresu z něčeho neznámého.

Jak probíhá komunikace mezi vámi a koučem?

Existuje několik způsobů, jak můžete se svým koučem „pracovat" sami na sobě. Jedním z nich jsou semináře, kde se rozebírají různá témata, nasloucháte novým názorům a zkušenostem a vytváříte si i vy nové představy o sobě, napadají vás nové otázky či sdílíte zkušenosti. Pokud patříte k uzavřenějším jedincům, či považujete své problémy za závažnější nebo intimnější na to, abyste o nich dokázal/a mluvit před ostatními, můžete si zvolit osobní koučink. To znamená přímé setkání s koučem, nebo telefonický či SKYPE sex koučink.

První sezení bývá obvykle delší, trvá 90 minut, další sezení jsou pak po 60 minutách, jestliže se vaše problémy a témata nevyřeší hned ze začátku. Pokud vás zajímá, zda má sex koučink nějaký význam právě pro vás, je tu k dispozici úvodní konzultace po dobu 10 - 15 minut, která je zdarma (skype adresa: sex-koucink) nebo napište své dotazy e-mailem na sexcoach@sex-koucink.cz.  Další velmi zajímavou možností je e-learningová forma sex-coachingu, ta je diskrétní a pohodlná, každý tu získá představu o tom, co mu sex coaching může přinést. Více informací najdete na www.sex-koucink.cz.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies