Sex – lék na všechno

Sex zdaleka není jen prostředkem k uspokojení tělesných potřeb. Vědci zjistili, že pravidelné muchlování zajišťuje mladistvý vzhled, silnější imunitu a odbourává stres. A nejen to! Zjistěte, proč se vyplatí dovádět v pelechu častěji.

Kalhoty spadlé u kotníků

Jak působí sex na naše zdraví

Sex je bez nadsázky opravdu lékem na všechno. Při milování se rozšiřují žíly a cévy a krev v nich proudí rychleji, díky čemuž nemají tuky šanci se v cévách usazovat a snižuje se také riziko aterosklerózy. Navíc se zvyšuje a tím i posiluje činnost srdce. Rychlejší přítok krve zajistí, že všechny orgány obrží pořádnou dávku kyslíku, který je tolik potřebný pro jejich zdraví. Navíc, při orgasmu se zvyšuje hladina betaendrorfinů, látek, které posilují imunitní systém. Suma sumárum, pravidelný sex utužuje naše zdraví po všech stránkách!

Sex a dobrá nálada

Samozřejmě, že už jen samotné milování nám přináší dobrou náladu, funguje-li vše, jak má. Důsledky jsou ale ještě dlouhodobějšího charakteru, než by se mohlo zdát. Při milování jsou produkovány chemické látky, které přináší jakousi imunitu vůči stresu. Čím častěji se tedy budete milovat, tím se budete cítit spokojenější, ačkoliv se v okolním světě nic nezmění. Budete lépe zvládat krize a nepodléhat depresím kdykoliv se vám něco nepodaří.

Zpomaluje pravidelný sex projevy stárnutí?

Odpověď je jednoznačná: ano. Samozřejmě za předpokladu, že nebudete kouřit, pít alkohol a stravovat se ve fast foodu. Vědci zjistili, že krátce po orgasmu tělo produkuje DHEA – hormon mládí. Pokud nemáte parntera, nezoufejte. Tělo nepozná, zda pro uspokojení využíváte partnera nebo nějaké erotické pomůcky. Masturbace, zakončená orgasmem, stimuluje hormon mládí také.

Sexem proti bolestem

Endorfiny, které se při pohlavním styku vylučují, mají ještě jeden pozitivní účinek – analgetický, tedy tišící bolest. Výzkumy prokázaly, že jeden orgasmus se vyrovná účinku dvou aspirinu! Pokud vás například často bolí hlava, právě pohlavní styk vás bolestí může zbavit!

Další úžasné účinky sexu

Pravidelný a častý sex prospívá pokožce, povzbuzuje mozkovou činnost, zvyšuje hladinu testosteronu u mužů (nutný pro zachování silných svalů a kostí, ale také zdravých pohlavních orgánů) a hladinu estrogenu u žen (chrání srdce, působí proti vzniku některých nádorů). A pokud zapomenete na rychlovku a místo toho se pořádně zapotíte, spálíte také spoustu kalorií!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies