Sex před sportovním výkonem

Hlavně žádný sex, radili dřív trenéři před důležitými závody. Věřili, že pohlavní styk snižuje výkonnost. Závodnice to na rozdíl od mužů povoleno měly. Podle sexuologů jsou to ale pověry a sex ve zdravé míře může naopak sportovnímu výkonu pomoci.
Muž lezoucí po skále
Mají se sportovci pohlavního aktu před výkonem raději vyvarovat? Podle sexuologů není důvod vyhýbat se sexu a pověry o škodlivosti sexu při sportu jsou neopodstatněné.

Proč je sex před výkonem zakazován?

Sportovnímu výkonu nevadí ani tak sex jako spíše okolnosti. U mužů totiž bývá sex často spojen s vyhledáváním nějakých nových kontaktů, ponocováním a konzumací alkoholu.

Sex je pro sport pozitivní

Podle sexuologů může někdy sex výkon sportovce dokonce vylepšit. Je-li sportovci dopřána jeho stálá partnerka, muže sex uklidní a zpravidelní jeho životní rytmus.
Když se sportovec nevěnuje sexu celou noc, ale například jen večer před závodem, nemůže to jeho výkon negativně ovlivnit. Psychika hraje důležitou roli a když je člověk uspokojen, bude ve větší pohodě.

Neodůvodněné pověry o sexu

Rozhodně není možné předpokládat, že by u mužů nebo žen došlo v důsledku sexuálních aktivit k nějakému oslabení sportovního výkonu. To je naprostý nesmysl. Dokonce je prokázáno, že mnohé světové rekordy padly poměrně bezprostředně po souloži.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies