Sex - proč muži po něm spí?

Znáte to? Prožily jste se svým partnerem nádherný a vzrušující sex, chtěla byste si s ním povídat, mazlit se nebo dát klidně ještě jedno kolo, ale on se otočí na druhý bok a během několika pár vteřin usne. Proč tomu tak je?
Zívající muž

Myslíte si, že jste mu lhostejná? Nebo je Váš partner tak lenivý? Mýlíte se, je v tom docela nevinně. Příčinou je hormon prolaktin.

Tělo potřebuje pauzu

Při orgasmu se mužům do krve uvolní velké množství prolaktinu. Ten zmírní účinky dopaminu a zabrzdí tak mužské sexuální vzrušení. V některých případech je útlum tak velký, že muž usne během velmi krátkého okamžiku. Jeho tělo si žádá pauzu a nejlépe si oddychne při spánku.

Silné či mírné uspokojení?

Američtí vědci zabývající se studiem prolaktinu, došli k závěru, že právě na tomto hormonu záleží, jestli muž cítí pocit silného či mírného uspokojení. Jestliže se zbaví množství sexuální energie masturbací, bude míra jeho uspokojení menší než při sexu v páru. Při sexu totiž vzrůstá hodnota prolaktinu u obou partnerů až o 400%.

Hormony nikdo z nás neovlivní

Takže je asi zbytečné se rozčilovat, když Váš partner po perfektním sexu usne. Berte to tak, že hormony nikdo z nás ovlivnit nemůže. Dopřejte mu trošku klidu a spánku. A jestli Vás touha po sexu neopustí, zkuste svého partnera vzbudit příjemnou masáži. Když mu nějaký ten odpočinek dopřejete, zajisté se nechá rád přemluvit k dalším sexuálním hrátkám.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies