Sex v přechodu

Mnoho žen si přechod představuje jako pomyslnou cestu, na které přechází z role plodné ženy do role babičky. Tento stav se objevuje zhruba kolem padesáti let a neodmyslitelně souvisí s ženskou sexualitou.
Žena líbající muže

Přechod – co k němu patří

V přechodu neboli menopauze klesá u žen produkce hormonů, které souvisí se zvlhčováním pochvy a ovlivňují chuť na sex. Souvisí to se sníženou funkcí vaječníků a obzvlášť pak se snížení hladin estrogenních hormonů.

Přechod – péče o tělo i duši

Ovšem ne všechny ženy si potíže s přechodem připouštějí. Ty, které o sebe pečují a to nejen pro svůj dobrý pocit, ale také kvůli partnerovi, si s danými problémy poradí velmi dobře, i pomocí spolupráce svého gynekologického lékaře.

Přechod – hormonální prostředky

Ženy, které řeší problémy související s přechodem už v jeho začátcích (nepravidelné krvácení, nechuť k sexu, potíže s lubrikací při pohlavním styku), zvládají toto období docela hladce. Velkou roli hraje užívání hormonálních prostředků, používání estrogenních preparátů, lubrikantů nebo příprava k sexu včetně souznění s partnerem.

Přechod – ne jen menší chuť na sex

V přechodu netrpí ženy jen menší chutí na sex. Doprovází ho také návaly horka, nespavost, ženám hrozí řídnutí kostí a různé srdeční choroby. Užívání hormonálních léků může tyto nepříjemné stavy včetně kvalitnější pokožky a chuti na sex zlepšit. Ovšem hrozí zvýšené riziko rakoviny prsu nebo infarktu. Proto nezapomínejte na pravidelná vyšetření na mamografu.

Co pomůže při potížích v přechodu

  • Včasné rozpoznání přicházejícího přechodu
  • Hormonální léky
  • Lubrikační gely
  • Péče o tělo i duši
  • Konzultace s gynekologem
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies