Sex v roli lékaře

Samozřejmě, že sex je příjemná věc, která asi nikoho z nás jen tak neomrzí. Ale co navíc, sex prospívá našemu zdraví. Víte vůbec, co všechno děláte pro své tělo a zdraví, když si se svým partnerem užíváte ty nádherné okamžiky?
Nahá žena s hlavou vzhůru

Bolest hlavy

Pravidelný sex dokáže omezit bolesti hlavy i pocity nevolnosti. Náš mozek totiž při orgasmu vytváří látky, která mají na bolest stejný tlumivý účinek jako morfium.

Funkce čichu

Při sexu si všimněte zlepšených funkcí čichu. Čidla v našem nose jsou při vzrušení podněcovány k čemuž je zapotřebí zvýšení krevního oběhu. Pokud vás tedy někdy při sexu svrbí nos, je to z důvodu toho, že se vám tam vzrušením hrne krev.

Posílení obranyschopnosti

Podle průzkumu, který se zabýval dlouhověkostí se zjistilo, že každý stý orgasmus snižuje šanci na předčasné úmrtí až o 36%.

Vnitřní orgány

Když je člověk vzrušený, tak rychleji a zhluboka dýchá. To vede ke zrychlení krevního oběhu a poté k lepšímu prokrvení a okysličení vnitřních orgánů.

Stres

Během sexu i po něm se cítíme uvolněně a na starosti, kterých jsme měli plnou hlavu zapomínáme. Mozek totiž při sexu vytváří endorfin, kterému se říká hormon štěstí.

Celulitida

Ženské tělo při sexu produkuje nadměrné množství estrogenu, jež pomáhá k rychlejšímu obnovování kůže, zpevňování a následně menší celulitidě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies