Šipky – hospodská hra?

Je pravda, že šipky se hrají hlavně v hospodách. Ale tato sportovní hra je dnes také součástí světových turnají, kdy už vyžaduje pravidelný trénink. Vy si ale můžete terč koupit a hrát šipky klidně i na chalupě nebo venku.
Šipky zapíchnuté v hracím terči

Šipky a jejich historie

Rozvoj šipek jako sportovní hry nastal už ve středověké Anglii. Původně se šípy používaly k ochraně či přepadávání pocestných, postupně se začaly využívat v hospodách. Z šipek se stala zábava a od té doby se konají i šipkové turnaje.

Šipky dnes

Šipky si dnes můžete zahrát v jakékoliv hospodě či herně na šipkovém automatu. Můžete si také terč a šipky zakoupit a pověsit na bezpečné místo v bytě. Zde je ale třeba dodržovat určité zásady, aby nedošlo ke zranění nebo poškození nábytku. V každém balení je obvykle příložen podrobný návod, jak terč pověsit, do jaké výšky apod.

Šipky a typy her

Člověče nezlob se, high score, low score, 301, 501, to všechno a mnoho dalších jsou způsoby hraní šipek. U všech se výborně pobavíte. Obecně platí pravidlo, čím více hráčů, tím větší drama i legrace. Základem každé šipkové hry je trefit šipkou terč.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies