Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Sirup z černého rybízu

Neutrácejte v drahých supermarketech, nenechejte ležet rybíz ladem a zkuste si vyrobit sirup z ovoce, které nasbíráte na vlastní zahradě. Příprava na výrobu sirupu vám zabere jen 20 minut!
Kuličky černého rybízu

Sirup z černého rybízu

Neutrácejte v drahých supermarketech a vyrobte si vlatní sirup!

Co budete na sirup potřebovat?

700 ml vylisované šťávy z černého rybízu
1,3 kg krystalového cukru
2 láhve, do kterých se vejde 750 ml tekutiny

Postup při přípravě sirupu

Čerstvě nasbíraný rybíz omyjeme, očistíme a dáme do odšťavňovače.
Na výrobu sirupu budeme potřebovat 700 ml rybízové šťávy.

Rybízovou šťávu přelijeme do velké mísy nebo do mixéru a postupně do ní zapracujeme cukr.
Pak ještě několik minut mícháme, aby se cukr důkladně rozpustil.

Poté sirup naplníme do čistých lahví a dobře uzavřeme gumovým nebo šroubovacím uzávěrem. Sirup uchováváme v ledničce, nebo v chladné sklepní místnosti. Sirup z černého rybízu se hodí k přípravě nealkoholických i alkoholických nápojů, ale též k výrobě zmrzliny.

Příprava sirupu - naše rada

Předtím, než začnete sirup vyrábět, opláchněte lahve několikrát horkou vodou a uzávěry ponořte na 10 minut do vroucí vody. Ve špatně opláchnutých lahvích se může začít sirup kazit.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.