Smějete se rádi?

Kdo se často a rád směje snáze překonává těžké životní situace a dělá hodně pro své zdraví. Smích se nedá naordinovat, musíte si pomoci sami a věřte, že to opravdu funguje. Smích je lékem a měl by se "dávkovat" několikrát denně.
Smějící se žena

Humorná fantazie pro smích

Smích používejte i v situacích, kdy jste ještě nedávno reagovali hněvem. Zkuste si v hlavě vymyslet něco humorného, proč to všem tak dlouho trvá (například v koloně, ve frontě, při čekání na autobus).

Negativní myšlenky pryč díky smíchu

Stává se vám, že bezdůvodně pociťujete strach? Zkuste si své úzkosti uvědomit a zkuste se jim smát. Vytvoříte si odstup od negativních myšlenek.

Tvořivý humor - zaručený úsměv

Pojmenujte si předměty, pracovní záležitosti a třeba i osoby kolem sebe veselými jmény. Zejména v práci vám to pomůže od přemíry stresu a vy se na pracovní povinnosti budete dívat s úsměvem a pozitivně. Jen si dejte pozor, komu své tvořivé myšlenky říkáte.

Pro úsměv zkuste nadsázku

Odehrává se něco vážného a důvod k úsměvu není opravdu žádný? Zkuste záležitost v duchu nafouknout do úplné absurdity. Zesměšníte tak cokoliv, co oponent vysloví.

Vnitřní úsměv

Oči nechte otevřené. Představte si, že vám uvnitř hlavy září světlo. Dívejte se na něj vnitřním pohledem a posílejte vnitřní smích otevřenýma oči „ven ze sebe".

Úsměv podle Buddhy

Oči mějte zavřené a uvolněte obličejové svaly. Koutky úst stáhněte vzhůru a vzad (jakoby k ušním lalůčkům). Říká se, že pilováním Buddhova úsměvu si můžete navodit pocit moudré radosti.

Smích při výdechu

Při dýchání se soustřeďte na vdechování i vydechování nosem. Při každém výdechu se mírně usmějte.

Nečekaný smích

Hledejte humor a smích v každé situaci. Svět kolem je plný veselých historek, jen je musíte umět přijmout a od srdce je prožít.

Práh smíchu snižte na minimum

Zkuste zvýšit citlivost vůči tomu, co lze použít jako důvod ke smíchu. Rozesmějí vás psi s dlouhými chlupy? Zkuste snížit náročnost a smějte se i psům středně ochlupeným :o)

Směšný dovětek

K jakémukoliv slovu si přidejte žertovný dovětek (chi-chi-chi apod.). Znáte to z pohádky Šíleně smutná princezna. Když například dostanete upomínku o nezaplacení nebo se vám nepodaří přijímací pohovor, řekněte si místo rozladění a špatné nálady: „Nepřijata, chi-chi-chi". Hned bude váš pohled na situaci jiný, veselejší.

Smějte se tiše v srdci

Zaměřte se na hrudník, na hloubku nádechu a tiše se usmějte. Možná se vám rozzáří oči a pohnou koutky úst. Známka správného provedení.

Ke smíchu je vždy důvod (v každé situaci je alespoň maličkost, která za úsměv stojí). „Zlehčete" si život a používejte smích jako svoji zbraň. Jistě se setkáte s lidmi, kteří váš věčný úsměv nepochopí, ale to už není vaše starost. Věřte, že vám vaše vnitřní štěstí tiše závidí. Smíchem odbouráte zábrany, strach a najdete cestu k lepšímu pochopení života.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies