Spánek po sexu?

Také si často pokládáte otázku, proč váš partner po sexu usíná? Muži jsou v tom tak trochu nevinně. Za všechno může prolaktin - hormon, který vzrušení muže doslova "uspí".
Dvojice ve svatebním oblečení hledící na sebe

Spánek po sexu - důvodem je prolaktin

Muži po sexu často usínají. Proč? Švýcarští vědci přišli na to, že za spánek může hormon prolaktin. Prolaktin je hormon, který je do krve ve velkém množství uvolňován při orgasmu.
Prolaktin tlumí účinky dopaminu v krvi
a je na vině poklesu sexuálního vzrušení. Často je útlum tak výrazný, že muž vzápětí po orgasmu usíná. Tělo si tak vyžaduje pauzu.

Spánek po sexu závislý na hormonech

K zajímavým závěrům přišli i vědci z Curychu, kteří se studiem prolaktinu přímo zabývali. Bylo zjištěno, že prolaktin ovlivňuje uspokojení muže i ženy.
Když se zbavíte sexuální energie masturbací, bude míra uspokojení nižší než při milování s partnerkou/partnerem. V krvi obou partnerů totiž při sexu vzrůstá hodnota prolaktinu o více než 300%!.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies