Spartan Race – troufnete si?

Sáhnete si až na samotné dno svých sil a ještě se u toho pořádně pobavíte. Že nevíte, oč tu jde? Přeci o překážkový běh, do kterého dáte úplně všechno.


 

Překážkový běh mužů

Jako opravdoví sparťané

Není překážkový běh, jako překážkový běh. Všichni, kteří byli školou povinní, což se dá říct o každém z nás, si z hodin tělesné výchovy pamatuje spoustu „zábavných“ akcí. Mezi ně patřil i překážkový běh, u kterého jsme skoro vypustili duši. Přesto jsme z dobře zaběhnutého závodu měli dobrý pocit, jenž v nás přetrvával ještě dlouho poté.

Spartan Race ale není jen tak obyčejný překážkový běh, ten sahá minimálně o level výš. Je to závod v extrémních podmínkách, který zvládnou jen ty nejlepší. Laťka je zde položena hodně vysoko. Je totiž skutečně náročný a prověří vytrvalost, sílu a celkovou odolnost každého, kdo se překážkového běhu zúčastní.

Přihlaste se také

Jeho zakladateli jsou sportovci, kteří holdují extrémním sportům všeho druhu a kteří hledali něco, co by uspokojilo další, stejně založené nadšence. Spartan Race funguje od roku 2010 a za tu dobu už si získal miliony fanoušků z celého světa. U nás v Čechách se závod tento rok běžel několikrát. Další, závěrečný, je naplánován na 27.září 2014, což vychází na poslední sobotu tohoto měsíce. Konat se má opět v Bořeticích, kde jsou ideální podmínky pro vybudování běžecké trasy.

A když už je řeč o trase, měli byste vědět, že opravdu stojí za to. Kromě klasického běžeckého terénu se na trase vyskytuje množství různě obtížných překážek, které je třeba zdolat. Pokud přeceníte své síly a překážku nezvládnete, můžete se vykoupit trestnými angličáky. U mužů tento počet bývá nastaven na hodnotu 30 úkonů, u žen o polovinu méně.

Spartan Race se může účastnit úplně každý, tedy nejen dospělí, ale i děti. Pro ně je závod upraven, přirozeně tak má jinou obtížnost i délku trasy. V Bořeticích se tentokrát poběží závod o 12km, tzv. Super, běhají se ale také závody typu Sprint o 5km nebo Beast, který má přibližně 22km. Pokud se nechcete překážkového běhu účastnit přímo, můžete alespoň přihlížet a fandit vyčerpaným sparťanským závodníkům.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies