Špatný výběr partnera vlivem antikoncepce?

Užívání hormonální antikoncepce ženám mění hladiny hormonů. Může mít za následek například probémy s váhou nebo kvalitou pleti. Věděli jste, že může ovlivnit i preference při výběru partnera?

antikoncepční pilulky

Antikoncepce se poprvé objevila v roce 1960 v USA. Tehdy si ji ženy mohly zakoupit a mít tak kontrolu nad početím dítěte. Byl to opravdu obrovský objev, neboť ženy již nemusely spoléhat na zodpovědnost svých partnerů.

Mozek a hormony

Hormony ovlivňují psychiku a činnost mozku. Během pohlavního cyklu může žena otěhotnět jen několik dní, kdy dochází k uvolnění vajíčka, tedy k ovulaci. Před ovulací je ženský organismus pod vlivem hormonů estrogenů. Po ovulaci převládne vliv hormonu progesteronu.

Muž a žena nazí ležící v posteli

Co ženy přitahuje?

Ženy v období ovulace mají výrazně vyšší zájem o muže. Líbí se jim muži se širokými rameny, štíhlým pasem a čistou pletí. V tomhle období ženy preferují výraznější mužské obličejové rysy, vede je to k výběru partnerů s nositeli kvalitní genetické informace a sexuální zdatností. Ženy se řídí svým “čichem” a tak dávají přednost mužům, kteří jim “voní”. Přitahuje je tělesný odér mužů, kteří jsou jim po genetické stránce méně podobní. Hraje zde i roli zabezpečení muže, ženy dávají přirozeně přednost těm, kteří jsou zajištění, neboť mají pocit, že bude o jejich děti dobře postaráno.

 

V období, kdy žena otěhotnět nemůže, se její sympatie mění. Více se ji líbí muži s méně výraznými rysy. Má slabost pro „zženštilejší“ typy. Ženy mají pocit, že takoví muži jsou starostlivější a méně agresivní. Představují tak ideálního tatínka, který se bude starat o děti.

Jak to mají muži?

Muži, podobně jako ženy, také vybírají na základě jejich rysů. Například ženy s ladnými křivkami, plnými rty a měkkými obličejovými rysy v mužích vzbuzují vysokou kvalitu ženy. V období ovulace ženy vysílají svým tělem signály a dokonce i jejich hlas v tomto období zní mužům příjemněji. Ženy, které užívají HA tyto signály tolik nevysílají a tudíž jsou pro muže hůře čitelné.

Zkreslený výběr partnera vlivem HA

Hormonální antikoncepce může tyto přirozené instinkty potlačit. Ženy ztrácí zájem o geneticky odlišné muže a vybírají si muže, se kterými mají větší podíl dědičně informace. Přichází o schopnost vybrat si kvalitního muže. Je zde také možnost, že i muži vnímají ženy, které užívají HA, jako méně atraktivní.

 

Není vyloučeno, že ženy, které si vybraly své partnery v průběhu užívaní HA, po vysazení zjistily, že jim partner přijde méně atraktivní. Naopak ženy, které si vybraly velmi atraktivního partnera, po vysazení zjistily, že je pro ně jejich partner ještě více přitažlivý.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies