Spinning má konkurenty!

Zapamatujte si pojmy jako je spinner, X-bike, spinflex nebo spincore. Tito konkurenti pomalu ale jistě válcují trend spinningu. Proč se vyplatí je vyzkoušet a jak vám mohou pomoci ve zpevnění postavy? Čtěte více a dozvíte se.

Řídítka spinningového kola

X-bike napodobuje skutečnou jízdu na kole

I když se zdá X-bikové kolo stejné jako spinningové, v ledasčem se liší. Na X-biku můžete při tréninku přestat šlapat a setrvačník vás nenutí „jet“ dál. Řídítka se hýbou do stran, takže napodobují jízdu na klasickém kole a kromě nohou zapojujete také svaly rukou. X-bike je v českých fitness centrech teprve novinkou, ale své příznivce si získává už teď.

Spinner zpevňuje celé tělo

Spinner je konstruován tak, aby bylo vaše tělo co nejvíce nakloněno směrem k řídítkům. Zapojují se tak i svaly horní části těla. Stejně jako u jízdy na jiných kolech je zde důležité při tréninku správně dýchat a udržovat si tep na takové míře, kdy jste sice lehce zadýchaní, ale můžete ještě mluvit. V tomto stavu totiž nejvíce spalujete kalorie.

Další konkurenti spinningu

Novinek v oblasti šlapacích kol je na trhu stále více. Tak například v Itálii letí aqua ride – tedy jízda ve vodě. Ve světě se zase rozšiřuje trend tzv. spinyoga, což je kombinace spinningu a powerjógy. Princip je jednoduchý – první půlhodiny šlapete na kole a dalších třicet minut se věnujete powerjóze. Novinkou je také spinflex a spincore. U spinflexu se spinning střídá s posilováním horní poloviny těla pomocí gum a gumiček. Spincore se zase mimo jízdu na kole věnuje posilování břicha. Díky široké nabídce si tak můžete vybrat přesně takový typ, tréninku, který se zaměří na vaše problémové partie.

Které kolo je nejlepší?

Záleží na tom, co od tréninku očekáváte. Každé kolo má něco do sebe – klasické, rotoped, spinner, spinning i X-bike. Chcete především zhubnout? Pak si dobře rozmyslete, zda se sami přinutíte doma šlapat na rotopedu. Není pro vás větší množství trénujících lidí silnější motivací? Nepotřebujete nad svým tréninkem dohled? Chcete spíše zpevnit svaly? Volte jednoznačně spinner.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies